Kupili ste ovaj automobil i niste prvi vlasnik? Mogli biste se neugodno iznenaditi

Autor: Poslovni.hr , 11. veljača 2020. u 10:04
Foto: Getty Images

Funkcije naprednog autopilota i pune sposobnosti autonomne vožnje nisu dio pretplatničkog servisa.

Jedan kupac Teslina Modela S, koji je svog električnog ljubimca kupio preko nelicenciranog posrednika, otkrio je da njegov automobil nema autopilot, iako je to jedna od njegovih glavnih značajki, piše Zimo.

Naime, u Tesli potiho rade reviziju te su odlučili da svi koji kupe njihove automobile od nelicenciranih prodavača zapravo nisu platili nadogradnju sustava autopilota, koja inače stoji 8000 dolara.

Prema pisanju portala Jalopink, otkrio je to i kupac po imenu Alec, koji je ostao posve zbunjen kad je shvatio da njegov tek kupljeni Model S nema autopilot.

Alec je kontaktirao s Teslom, a tamo su mu hladnokrvno odgovorili da on može imati funkciju autopilota, odnosno može ju dobiti ako plati spomenuti iznos za tu dodatnu funkciju.

Kako piše Jalopink, funkcije naprednog autopilota i pune sposobnosti autonomne vožnje nisu dio pretplatničkog servisa u Tesli jer jednom kad kupac i kupi Teslin automobil, s njim je kupljen i softver koji bi trebao biti sastavni dio automobila, bez obzira na to tko je njegov vlasnik u budućnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close