KentBank rastao 107%, u Turskoj otvara predstavništvo

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 31. svibanj 2017. u 08:03
Predsjednik Uprave KentBanke Ivo Bilić i član Uprave Fikret Kartal, Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell

Aktiva u prošloj godini podignuta za 57 posto na dvije milijarde kuna.

KentBank, u vlasništvu turske Süzer Grupe, u 2016. godini ostvarila je 107 posto rasta dobiti na 8,1 milijuna kuna te rast aktive od 57 posto koja sada iznosi dvije milijarde kuna, priopćeno je u utorak na press konferenciji održanoj u sjedištu banke.

Nastavak je to pozitivnih rezultata iz 2015. godine i ujedno potvrda statusa najbrže rastuće banke u Hrvatskoj, poručili su predstavnici banke. Također, u 2016. su godini otvorene i nove poslovnice u Šibeniku i Zagrebu i povećan je broj otvorenih računa za 39 posto, kojih KentBank sada ima 21,500. Istaknuto je i da dobit u prvom kvartalu 2017. iznosi 1,7 mlijuna kuna te da je u istom razdoblju dovršen proces dokapitalizacije od 5 milijuna eura.

 

43posto

posto

“Iako je tržište bilo saturirano i uz činjenicu da smo na njega ušli posljednji, ponosni smo na rezultate. Naš je prioritet likvidnost iznad svega i prednost uvijek dajemo prihodu, a ne volumenu”, istaknuo je predsjednik Uprave KentBanke Ivo Bilić. Izdvojeno je i da KentBank planira otvaranje predstavništva u Turskoj te da će ustrajati na stvaranju prilika za povezivanje gospodarstava dviju zemalja.

Najavljena je i implementacija novog internet i mobilnog bankarstva do kraja 2017. te su istaknute su i četiri inovacije u segmentu e-bankarstva – istovremeni pristup svim privatnim i poslovnim računima putem iste aplikacije, mogućnost provođenja SEPA transakcija u kune i eure unutar Hrvatske i eurozone, podjela pojedinačne kartične transakcije na više rata te blokiranje bankarskih kartica putem mobilne aplikacije. Jedan od ciljeva koji su postavljeni za nadolazeća razdoblja povećanje je broja poslovanja s malim i srednjim poduzetnicima, uvođenje novog prodajnog koncepta i novih proizvoda kao što su krediti za obnovu zgrada, poslovne kartice, police osiguranja i druge. Fokus banke ostat će, kažu, na rastu portfelja i povećanju broja klijenata, dok dobre poslovne rezultate prati i povećanje broja zaposlenih za 43 posto u posljednje dvije godine.      

Komentirajte prvi

New Report

Close