JYSK u Hrvatskoj ostvario više od pola milijarde kuna prometa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. studeni 2019. u 15:41
Foto: Marijan Sušenj / Pixsell

“Vesele nas postignuti rezultati. Ovo je definitivno najbolja godina do sada za JYSK Hrvatsku”, istaknula je rukovoditeljica tvrtke Vesna Kukić Lončarić.

Maloprodajni lanac JYSK u Hrvatskoj je u svojoj fiskalnoj godini, koja traje od 1. rujna 2018. do 31. kolovoza 2019., ostvario je promet od 535,37 milijuna kuna, što je rast od 9,2 posto u odnosu na godinu ranije, objavili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca.

JYSK je u tom razdoblju ostvario dobit prije kamata i poreza (EBIT) od 83,25 milijuna kuna, što je rast od 4,9 posto.

"Vesele nas postignuti rezultati. Ovo je definitivno najbolja godina do sada za JYSK Hrvatsku", istaknula je rukovoditeljica tvrtke Vesna Kukić Lončarić.

Snažan rast koji bilježe već četvrtu godinu za redom, kako je navela, rezultat je ulaganja u edukaciju djelatnika. Paralelno s tim, intenzivno se radi na asortimanu, napravljeni su pomaci u atraktivnosti ponude, a tu su i atraktivne cijene, što su kupci prepoznali, kazala je.

JYSK Grupa, koja posluje s više od 2.800 trgovina u 52 zemlje, ostvarila je rekordne rezultate u tom razdoblju, s ukupnim prometom od 3,79 milijardi eura i EBIT-om od 436 milijuna eura.

Inače, prva JYSK trgovina u Hrvatskoj otvorena je 2009. godine, a JYSK danas ima 43 trgovine i 466 zaposlenika u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close