Jedan od najjačih mobitela na tržištu: Samsung najavio preklopni Galaxy i otkrio cijenu uređaja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. veljača 2019. u 08:21
Foto: Reuters

Stručnjaci iz Samsunga surađivali su s Facebookom, Googleom i Microsoftom i dizajnirali posebne verzije njihovih popularnih aplikacija kako bi odgovarale novome zaslonu.

Samsung je u srijedu najavio da će u travnju početi prodaja skupog, preklopnog mobitela s posebno prilagođenim aplikacijama koje su za novi uređaj dizajnirali Facebook i Alphabet.

Galaxy Fold stajat će 1980 dolara i krenut će u prodaju 26. travnja, rekli su dužnosnici Samsunga na skupu u San Francuscu.

Radi se o jednom od najjačih mobitela na tržištu koji, kada se rasklopi, postaje i naveći zaslon na kojem se istovremeno mogu pokrenuti 3 aplikacije.
 
Stručnjaci iz Samsunga surađivali su s Facebookom, Googleom i Microsoftom i dizajnirali posebne verzije njihovih popularnih aplikacija kako bi odgovarale novome zaslonu.
 
Uređaj "odgovara skepticima koji kažu da je već sve izmišljeno", rekao je DJ Koch, izvršni direktor Samsung Electronicsa. "Ovdje smo da im pokažemo da nisu u pravu", dodao je.
 
Novi uređaj trebao bi pomoći Samsungu, najvećem proizvođaču mobitela na svijetu, u borbi s žestokim suparnicima Appleom i Huaweiem.

Prekretnica u industriji i visoka cijena

Samsungov novi sklopivi pametni telefon bi mogao označiti prekretnicu u industriji pametnih telefona, no analitičari sumnjaju da će novi uređaj biti glavni čimbenik u dobiti južnokorejske tvrtke ove godine, prenio je CNBC.

"To je prekretnica koja mijenja način na koji možemo koristiti naše uređaje u sljedećem desetljeću, gdje možete pretvoriti svoj telefon u tablet", izjavio je za CNBC Mark Newman, direktor Bernsteina za globalnu memoriju, pohranu i električna vozila.

No, visoka cijena novog pametnog telefona u iznosu od 1.980 USD vjerojatno će predstavljati prepreku za široku prodaju.

"To je cijena od 2.000 dolara, što je previše skupo za većinu ljudi", rekao je Newman.

Dodatne probleme mogli bi stvoriti i kineski proizvođači pametnih telefona ukoliko uspiju prekopirati tehnologiju i ponuditi jeftiniju inačicu sklopivog pametnog telefona.

Komentirajte prvi

New Report

Close