IKEA-ina visilica nagrađena Red Dot priznanjem

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2015. u 10:21
Foto: IKEA

Prestižna dizajnerska nagrada za dizajn IKEA proizvoda.

IKEA PS 2014 visilica nagrađena je prestižnim međunarodnim dizajnerskim priznanjem Red Dot Award. U konkurenciji od gotovo 5.000 pristiglih dizajnerskih radova iz 56 svjetskih zemalja, 38 članova žirija odabralo je IKEA PS 2014 visilicu zbog dobre izvedbe i promišljenog dizajna te načina na koji svjetiljka raspršuje svjetlost.

„Ljudi često u magazinima ugledaju svoje osvjetljenje iz snova, ali ono uglavnom dolazi s cijenom od nekoliko tisuća eura. Mi želimo ljudima pomoći da svoje želje za savršenim osvjetljenjem pretvore u stvarnost i zato dizajniramo kreativna rješenja poput IKEA PS 2014 visilice koja, unatoč dizajnerskom izgledu, ima povoljnu cijenu“, naglasio je Björn Block, Range Manager u tvrtki IKEA.

IKEA PS 2014 visilica dio je serije IKEA PS 2014, dizajnirane za ljude koji su u stalnom pokretu i žele dom koji je uvijek spreman na nove situacije. Nagrađena visilica, koja omogućava ručno prigušivanje svjetla, svojim prilagodljivim dizajnom odlično se uklapa u taj koncept. Struktura IKEA PS 2014 visilice izgleda vrlo fragilno, međutim ona se povlačenjem uzice pretvara u kompaktnu kuglu koja ne zauzima puno prostora, što je velika prednost kod malih stanova, ali i prilikom radova u domu ili preseljenja.

“Inspiraciju za dizajn IKEA PS 2014 visilice crpio sam iz filmova znanstvene fantastike i kompjuterskih igrica koje jako volim. Želio sam napraviti svjetiljku koja omogućava ručno prigušivanje svjetla promjenom oblika sjenila. Kada je zatvorena, ona sliči na vatrenu kuglu, a povlačenjem uzice sjenilo se otvara i propušta svu svjetlost“, objasnio je David Wahl, dizajner IKEA PS 2014 vislice.

Nakon Red Dot Award ceremonije koja se održava 29. lipnja u Essenu, IKEA PS 2014 visilica bit će izložena, zajedno s ostalim pobjedničkim radovima iz 31 kategorije, na „Design on stage“ izložbi u Red Dot Design muzeju tijekom četiri tjedna, a nakon toga postat će dio stalne postave muzeja.

Komentirajte prvi

New Report

Close