Hyundai prodaje dio poslovanja za samo 100 eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. prosinac 2023. u 11:06
Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

U ožujku ove godine Hyundai je priopćio da još uvijek istražuje razne opcije u vezi sa svojim poslovanjem u Rusiji.

Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai pridružit će se egzodusu multinacionalnih kompanija iz Rusije, prodajom svoje lokalne proizvodnje po simboličnoj cijeni.

Upravni odbor odobrio je planove za prodaju udjela tvrtke u Hyundai Motor Manufacturingu Rus tvrtki Art-Finance za 10.000 rubalja (100 eura), objavila je u utorak kompanija.

“Hyundai se dogovara s Art-Financeom o detaljima dogovora. Kako bi podržao vlasnike Hyundai vozila u Rusiji, Hyundai će nastaviti pružati usluge kupcima nakon prodaje”, kazala je glasnogovornica kompanije.

Art-Finance je podružnica ruskog trgovca automobilima Avilona.

Montažne trake u glavnoj tvornici HMMR-a u Sankt Peterburgu koja je otvorena 2010., miruju od ožujka 2022. godine netom nakon početka rusko-ukrajinskog rata, kao posljedica uskih grla u opskrbi dijelovima.

Hyundai je ranije proizvodio oko 200 tisuća automobila godišnje u toj tvornici, izvijestili su južnokorejski mediji.

U ožujku ove godine Hyundai je priopćio da još uvijek istražuje razne opcije u vezi sa svojim poslovanjem u Rusiji.

Prema Hyundaijevu priopćenju s burze, prodaja bi trebala biti završena do 28. prosinca, a ugovor uključuje opciju otkupa.

Odluka uprave Hyundaija uključuje i prodaju zatvorene tvornice General Motorsa u St Petersburgu. Tu tvornicu s godišnjim kapacitetom od 100.000 automobila, Hyundai je preuzeo prije tri godine, ali nikada nije puštena u rad.

Komentirajte prvi

New Report

Close