Huawei očekuje veliki pad prodaje: Najnoviji model možda neće vidjeti EU

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. lipanj 2019. u 08:13
Foto: Reuters

Osnivač i glavni izvršni direktor Huaweija Ren Zhengfei tada je izjavio da te zabrane “mogu usporiti, ali samo neznatno”, rast tvrtke.

Kineski tehnološki div Huawei Technologies priprema se za pad međunarodnih isporuka pametnih telefona od 40 do 60 posto, piše Bloomberg, a prenosi Reuters.

Pozivajući se na osobe upoznate sa situacijom, Bloomberg piše u nedjelju da kompanija razmatra opcije koje uključuju povlačenje s inozemnih tržišta najnovijeg modela svog pametnog telefona Honor 20.

Telefon će početi prodavati u dijelovima Europe, uključujući Britaniju i Francusku, 21. lipnja, a rukovoditelji će nadzirati lansiranje i možda prekinuti isporuke ako će prodaja ići loše.

Marketinški i prodajni menadžeri Huaweija interno procjenjuju da bi ove godine kompanija mogla isporučiti između 40 i 60 milijuna manje pametnih telefona.

Kako bi nadoknadio pad u inozemstvu, Huawei namjerava dosegnuti polovicu kineskog tržišta pametnih telefona u ovoj godini, piše Bloomberg, dok iz kineske tvrtke nisu odgovorili na Reutersov zahtjev za komentar.

Američka vlada u svibnju je Huawei, najveću svjetsku tvrtku za telekomunikacijsku opremu, stavila na "crnu" listu kojom zabranjuje dobavljačima iz SAD-a da posluju s njom, pravdajući to "zabrinutošću za nacionalnu sigurnost".

Osnivač i glavni izvršni direktor Huaweija Ren Zhengfei tada je izjavio da te zabrane "mogu usporiti, ali samo neznatno", rast tvrtke.

Teškoće tvrtke utječu na trgovinske napetosti između Washingtona i Pekinga, a američki predsjednik Donald Trump izjavio je da bi se prigovori SAD-a protiv Huaweija mogli riješiti u okviru bilo kojeg trgovinskog sporazuma.

Zabrana je dijelom ublažena kako bi se omogućila privremena dozvola koja Huaweiju omogućuje kupnju američkih roba.

Međutim, američki proizvođač čipova Broadcom prošlog je tjedna poslao ozbiljno upozorenje za globalnu industriju proizvodnje čipova, prognozirajući da će mu trgovinske napetosti između SAD-a i Kine i zabrana za Huawei smanjiti prihode od ovogodišnje prodaje za dvije milijarde dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close