Hemofarm preuzeo tvrtku Ivančić i sinovi

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2016. u 22:00
Foto: PD

Više od 30 proizvoda ostaje pod istim nazivom.

Srpska farmaceutska kompanija Hemofarm iz Vršca preuzela je tvrtku Ivančić i sinovi, doznaje portal eKapija. Ugovorom koji je potpisan Hemofarm je preuzeo proizvode, pogon za proizvodnju u Starim Banovcima, zaposlene, kao i intelektualno vlasništvo Ivančića.

“Više od trideset proizvoda Ivaničića i sinova, u koje imaju povjerenje brojni korisnici, ostat će i dalje na tržištu pod istim nazivima. Hemofarm će te proizvode učiniti još pristupačnijima”, kažu iz vršačke kompanije.

U ime Hemofarma kupoprodajni ugovor potpisao je generalni direktor Ronald Seeliger, koji je rekao da će kompanija proizvodima Ivančića i sinova zaokružiti bogatu paletu bezreceptnih lijekova.

“Hemofarm je godinama farmaceutski lider u regiji, ovaj događaj se fantastično uklopio u našu poslovnu strategiju. Preuzimanjem proizvoda, pogona i vlasništva Ivančića i sinova Hemofarm se na neki način takmiči sam sa sobom, obarajući vlastite rekorde. Ovo je naš trenutak”, kaže Seeliger. Ističući ulogu zaposlenih kao najvažnijeg resursa kompanije, Seeliger je rekao i da je vrlo sretan što će zaposleni iz kompanije Ivančić i sinovi unijeti novu energiju u Hemofarm. “Ovu akviziciju vidim kao dobitak za zaposlene u obje kompanije, ali i za srpsko gospodarstvo, a posebno za korisnike proizvoda”, dodao je Ronald Seeliger.

Komentirajte prvi

New Report

Close