Harley-Davidson u utrci za kupnju Ducatija, sindikati u VW-u protiv

Autor: Poslovni.hr , 23. lipanj 2017. u 13:45
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Američka tvrtka pridružila se indijskom Bajaju.

Američki proizvođač motocikala Harley-Davidson ušao je u utrku za preuzimanje talijanskog konkurenta Ducatija koji je trenutno u Audijevu vlasništvu. Prema tvrdnjama upućenih izvora Reutersa, Harley-Davidson angažirao je banku Goldman Sachs za tu kupnju. Ducati bi još htio i indijski proizvođač motocikala Bajaj Auto. Osim njega, očekuju se i ponude investicijskih fondova poput KKR-a, Bain Capitala i Permire.

Volkswagen, u čijem je vlasništvu Audi, na prodaju se odlučio u okviru strateškog zaokreta u portfelju nakon skandala sa softverom za lažiranje testova ispušnih emisija. Od prodaje Ducatija njemačka kompanija očekuje oko 1,5 milijarde eura. Međutim, prodaji talijanskog proizvođača snažno se protive moćni sindikati koji u Nadzornom odboru Volkswagena drže polovicu od 20 mjesta.

 

1,5milijardi eura

očekuje Volkswagen od prodaje Ducatija

“Ducati je dragulj čiju prodaju ne podupiru predstavnici radnika”, izjavio je za Reuters glasnogovornik sindikata u Volkswagenu. “Harley-Davidson je miljama daleko od Ducatija u tehnološkom smislu”, dodao je glasnogovornik. Zbog pritiska jeftine konkurencije prodaja Harleya sve više opada.

Komentirajte prvi

New Report

Close