Eutelsat snizio procjene prihoda, cijena dionica pala 30 posto

Autor: Poslovni.hr/H , 13. svibanj 2016. u 12:26
Foto: Thinkstock

Hrvatska država u toj kompaniji ima udjel od 0,45 posto, a Upravno vijeće CERP-a u četvrtak je odlučilo da će taj udjel ići na prodaju.

Satelitski operater Eutelsat snizio je procjene poslovanja za ovu i iduću financijsku godinu, upozorivši kako očekuje pad prihoda, zbog čega je cijena njegove dionice na burzi u petak ujutro potonula oko 30 posto.

Taj treći najveći svjetski satelitski operater sa sjedištem u Parizu objavio je kako u tekućoj financijskoj godini koja završava 30. lipnja očekuje stagnaciju prihoda na godišnjoj razini, snizivši tako raniju procjenu, kada je očekivao njihov rast od dva do tri posto.

 U idućoj poslovnoj 2016./2017. godini Eutelsat očekuje pad prihoda između 1 i 3 posto, umjesto rast za 4 do 6 posto, koliko je prije procjenjivao.

 U prva tri ovogodišnja mjeseca ta je kompanija ostvarila 383 milijuna eura prihoda, odnosno 4,2 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, što je ispod očekivanja analitičara.

 "Rast prihoda u trećem tromjesečju bio je ispod očekivanja, što je posljedica slabijeg okruženja na nekoliko tržišta u nastajanju, posebice u Latinskoj Americi", kazao je izvršni direktor te tvrtke Rodolphe Belmer.

 Upozorio je na nekoliko izazovnih "nepovoljnih kretanja" i potrebu prilagodbe kapitalnih ulaganja zbog sniženih poslovnih izgleda.

 Hrvatska država u toj kompaniji ima udjel od 0,45 posto, a Upravno vijeće CERP-a u četvrtak je odlučilo da će taj udjel ići na prodaju.

 Iako je to mali udio, rečeno je da je prihodovno vrlo značajan. Premijer Tihomir Orešković tako je u četvrtak na novinskoj konferenciji spomenuo da se radi o iznosu od oko 30 milijuna eura.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Culi oni da bi nasi prodali, pa rekli oslo sve u 3pm ajmo spustit cijenu 30-40% dok ovi prodaju, pa lako poslje vratimo :)))

Za vrijeme vlade “bravara” iz Zagorja je dosla u posjed dionica…

http://www.tportal.hr/biznis/politika-i-ekonomija/428390/Oreskovic-posegnuo-u-svemir-za-milijunskom-imovinom-O-cemu-se-radi.html

ako netko zna, kako je nasa drzava dosla u posjed tih dionica. i po kojoj cijeni? ako se zna za koje vlade …jos bolje.
hvala

New Report

Close