EOS Grupa ponovno bilježi povećanje prihoda i dobiti

Autor: Poslovni.hr , 19. srpanj 2019. u 13:05
Foto: Press

Osim otkupa neosiguranih potraživanja, u planu je proširenje poslovanja na potraživanja osigurana nekretninama.

EOS bilježi sjajne financijske rezultate u istočnoj Europi, a takav pozitivan trend je prisutan i u Hrvatskoj, gdje već drugu godinu zaredom ostvaruje rekordnu dobit prije oporezivanja.EOS Grupa, sa sjedištem u Hamburgu, povećala je svoje prihode u fiskalnoj godini 2018./19. za 2,3 posto, odnosno na 813,7 milijuna eura.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) povećana je na 283,6 milijuna eura, čime je međunarodni pružatelj prilagođenih financijskih usluga, u vlasništvu Otto Grupe, zabilježio novi rekord u svome poslovanju. Jedan od glavnih razloga pozitivnog razvoja bilo je visoko ulaganje u kupnju neosiguranih i osiguranih portfelja potraživanja: EOS Grupa je tijekom posljednje fiskalne godine uložila 668 milijuna eura u potraživanja i nekretnine, zbog čega se na tržištu sve više pozicionira kao globalni financijski investitor.

Nastavljaju se intenzivna ulaganja u otkupe potraživanja 

„Sretan sam zbog iznimno zadovoljavajuće fiskalne godine budući da smo ostvarili sjajne rezultate i u području prihoda, kao i u području dobiti. Usprkos usklađivanju fiskalne godine među EOS tvrtkama u protekloj godini*, uspjeli smo povećati prihod EOS Grupe, što je jasan pokazatelj održivog poslovnog rasta. Osim otkupa neosiguranih potraživanja, značajno ćemo proširiti svoje poslovanje na potraživanja osigurana nekretninama“, istaknuo je predsjednik Uprave EOS Grupe, Klaus Engberding te dodao kako se uz pomoć tehnologija koje analiziraju velike količine podataka mogu optimalno procijeniti i obrađivati potraživanja, što je savršen temelj za nastavak snažnog ulaganja diljem svijeta.

* U izvještajnom razdoblju 2017/18. oko 30 EOS tvrtki uključeno je sa 14 umjesto 12 mjeseci u konsolidirana financijska izvješća na kraju godine. 

U istočnoj Europi povećana ulaganja u osigurana potraživanja

U istočnoj Europi EOS bilježi rekordne brojke: „Ponosni smo na svoje rezultate u istočnoj Europi u posljednjoj fiskalnoj godini. Prihod od 203,2 milijuna eura premašuje prošlogodišnji za više od 10 posto, a dobit prije oporezivanja također je viša od one u prethodnoj godini. Ponovno smo uspjeli povećati iznose svojih ulaganja u portfelje loših potraživanja, a posebno u Poljskoj, Hrvatskoj, Rusiji i Slovačkoj gdje su ulaganja iz prethodne godine znatno premašena. Također, povećane su investicije u osigurana potraživanja, u čemu je EOS Grupa trenutačno aktivna u devet istočnoeuropskih država te ovaj segment poslovanja planiramo proširiti na sve naše istočnoeuropske lokacije“, kazao je Marwin Ramcke, izvršni direktor EOS Grupe odgovoran za regiju. 

„EOS u Hrvatskoj već drugu godinu zaredom ostvaruje sjajne financijske rezultate s visokom ostvarenom dobiti prije oporezivanja. I u narednom razdoblju nastavljamo s aktivnim ulaganjem u osigurane i neosigurane portfelje, čime ostvarujemo jednu od najviših vrijednosti financijske imovine među EOS zemljama u istočnoeuropskoj regiji. Potičući kulturu povjerenja, suradnje i transparentnosti te primjenjivanjem najviših standarda poslovanja, vjerujemo da ćemo i u razdoblju pred nama zadržati vodeću poziciju u upravljanju potraživanjima na hrvatskom tržištu“, naglasio je direktor EOS Matrixa Bernhard Melischnig te dodao kako EOS Matrix ima ključnu ulogu u projektu Grupe vezanom uz unaprjeđenje CRM sustava u istočnoj Europi. 

EOS Grupa

EOS Grupa vodeći je međunarodni pružatelj individualiziranih financijskih usluga. Osnovna djelatnost tvrtke je kupnja neosiguranih i osiguranih portfelja potraživanja. Kao stručnjak za procjenu i obradu potraživanja, EOS primjenjuje nove tehnologije u svom poslovanju, čime pruža financijsku sigurnost za više od 20.000 klijenata u 26 zemalja. Zahvaljujući međunarodnoj mreži partnerskih tvrtki, EOS Grupa koja broji oko 7,500 zaposlenika i više od 60 podružnica, ima izravan pristup u više od 180 zemalja diljem svijeta. Ključni sektori u kojima EOS Grupa djeluje su bankarstvo, komunalne tvrtke, sektor nekretnina te online trgovina. EOS je dio Otto Grupe. Za više informacija posjetite www.eos-solutions.com

EOS Matrix d.o.o.

Predstavlja najveći centar za naplatu i otkup rizičnih potraživanja u Hrvatskoj, lider je na tržištu upravljanja potraživanjima u istočnoj Europi, dio je regionalne mreže i član globalne EOS Grupe. Svojom poslovnom strategijom detaljnog poznavanja zakonskih i kulturnih specifičnosti zemalja u kojima posluje, omogućava profesionalnu i učinkovitu podršku u naplati potraživanja brojnim poslovnim subjektima u zemlji i inozemstvu čime im osigurava trenutno povećanje likvidnosti. Za više informacija posjetite www.eos-matrix.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close