Došli u ured, a da nisu bili cijepljeni i dobili otkaz: Sve je više velikih kompanija koje zahtijevaju obavezno cijepljenje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. kolovoz 2021. u 09:17
Foto: IPA/PIXSELL/Ilustracija

Mnoge velike tvrtke, uključujući Facebook i Google, kažu da će tražiti od svojih djelatnika da se cijepe kada se vrate u urede.

Američki CNN otpustio je troje djelatnika jer su došli u ured, a da nisu bili cijepljeni protiv covida-19, prenose američki mediji, dok je zrakoplovna kompanija United Airlines odlučila da svi njezini djelatnici u SAD-u moraju biti cijepljeni.

Odluka čelnika CNN-a jedan je od prvih primjera da je neka američka tvrtka otpustila djelatnike zbog kršenja pravila tvrtke o cijepljenju.

Tvrtke u SAD-u smiju po zakonu tražiti od svojih djelatnika da se cijepe.

Mnoge velike tvrtke, uključujući Facebook i Google, kažu da će tražiti od svojih djelatnika da se cijepe kada se vrate u urede.

Direktor CNN-a Jeff Zuckers spomenuo je otkaze u memorandumu u četvrtak, a koji su prenijeli neki američki mediji.

Cijeljenje je obvezno za izvjestitelje s terena, djelatnike koji rade s drugim djelatnicima ili dolaze u ured, navodi se u tom dokumentu.

United Airlines u petak je postao prva američka zrakoplovna kompanija koja traži od svih svojih djelatnika u SAD-u da budu u cijelosti cijepljeni.

Prema američkim medijima to traži i zrakoplovna kompanija Delta, a investicijska banka Goldman Sachs traži od svojih djelatnika da se izjasne jesu li cijepljeni premda cijepljenje nije obvezno, prenosi AP.

Američki predsjednik Joe Biden naredio je da dva milijuna saveznih djelatnika moraju imati potvrde o cijepljenju ili će biti podvrgnuti obveznom testiranju i morati nositi maske.

Komentirajte prvi

New Report

Close