Disney zbog korone otpušta 32.000 zaposlenika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. studeni 2020. u 13:41
Foto: Reuters

Tako su parkovi u Šangaju, Hong Kongu i Tokiju još uvijek otvoreni.

Walt Disney namjerava u prvoj polovini 2021. otpustiti 32 tisuće radnika, upola više no što je planirao u rujnu, budući da njegovo poslovanje s tematskim parkovima pritišće mali broj posjetitelja u drugom valu pandemije koronavirusa.

Početkom mjeseca Disney je izvijestio da je odlučio otpustiti više radnika tematskog parka u južnoj Kaliforniji jer nije poznato kada će država dopustiti da se parkovi ponovo otvore.

Parkovi na Floridi i oni izvan SAD-a ponovno su otvoreni, ali nisu registrirali značajniji broj zaraženih zahvaljujući strogim mjerama držanja razmaka, testiranju i obaveznom nošenju maski.

Tako su parkovi u Šangaju, Hong Kongu i Tokiju još uvijek otvoreni. Disneyland u Parizu ponovo je pak zatvoren krajem listopada, u sklopu opetovanog uvođenja strogih mjera zatvaranja u Francuskoj radi suzbijanja drugog vala zaraze koronavirusom.

Disney nije Reutersu htio odgovoriti na pitanje je li 28 tisuća ranije najavljenih otkaza uključeno u novu brojku, ali glasnogovornik tvrtke potvrdio je Varietyu da ona uključuje i prethodno najavljene otkaze.

Komentirajte prvi

New Report

Close