Comcast odustao od nadmetanja za Fox

Autor: Tomislav Pili , 22. srpanj 2018. u 22:00
Comcast je prepustio Fox Disneyju, ali najavljuje borbu za britanski Sky, Foto: Reuters

Povučena ponuda od 66 milijardi dolara.

Američki kablovski operater Comcast izvjesio je bijelu zastavu u bitki za Twenty-First Century Fox, najavljujući fokus na drugi boj koji vodi s Disneyjem – za britansku TV-kuću Sky. Comcast je objavio kako odustaje od svoje 66 milijarde dolara vrijedne ponude za medijsku imovinu Foxa što znači da će biti prihvaćena ponuda Disneyja vrijedna 71,3 milijarde dolara.

Prema razmišljanju analitičara, Comcast je odustao jer je nadmetanje “napuhalo” vrijednost Foxa, pa nova, viša ponuda ne bi bila financijski opravdana. To potvrđuju i izvori iz Comcasta iako naglašavaju da su banke bile spremne pratiti kompaniju i u višoj ponudi. Podsjetimo, Disney je povisio svoju ponudu nakon što je Comcast pokazao konkretan interes za Fox. Time je započelo jedno od najvećih nadmetanja u medijskoj industriji u posljednjih nekoliko godina.

Međutim, dvije su kompanije i dalje sučeljene u nadmetanju za 23 milijuna europskih pretplatnika kroz akviziciju Skyja. U borbi za 61 posto dionica – ostatak posjeduje Fox – Comcast je trenutno bolji ponuđač s 14,75 funti za dionicu. U četvrtak se na burzi dionicom trgovalo po 15,09 funti.

Komentirajte prvi

New Report

Close