BMW, Honda i Ford pripremaju platformu za usluge punjenja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. rujan 2023. u 14:59
FOTO: REUTERS/Leonhard Simon

BMW, Ford i Honda objavili su da će uspostaviti platformu koja će u Sjevernoj Americi povezati autokompanije s energetskim tvrtkama i vozačima električnih vozila i omogućiti upravljanje uslugama punjenja i dijeljenje struje.

Trojka će osnovati zajedničku tvrtku ChargeScape koja će, kako navode, biti od koristi i vozačima električnih vozila i elektroprivredi u SAD-u i Kanadi, budući da će “otključati potpuno novu vrijednost koju električna vozila mogu pružiti električnoj mreži”.

Financijsku korist za vozače električnih vozila donosit će upravljanje uslugama punjenja i dijeljenje energije, objašnjavaju.

“Pouzdanost i održivost električne mreže temelj su budućnosti električnog pogona”, naglasio je Thomas Ruemenapp, potpredsjednik inženjerstva u BMW-ovoj sjevernoameričkoj podružnici.

“ChargeScape planira ubrzati proces širenja rješenja za pametno punjenje i komunikaciju vozila s okolinom u cijeloj zemlji, uz paralelnu veću korist za korisnike, potporu stabilnosti mreže i pomoć u maksimizaciji potrošnje obnovljive energije”, dodao je Ruemenapp.

Dogovor još moraju odobriti regulator i očekuje se da će tvrtka početi s radom početkom sljedeće godine, poručili su iz BMW-a, Forda i Honde.

Komentirajte prvi

New Report

Close