Blackstone kupuje Thomson Reuters

Autor: Poslovni dnevnik , 30. siječanj 2018. u 22:00
Najveća promjena od 2008./REUTERS

Investicijska tvrtka nudi 17 milijardi dolara za 55 posto udjela.

Američka investicijska kompanija Blackstone u poodmaklim je razgovorima o kupnji oko 55 posto udjela u ključnom poslovanju Thomson Reutersa, financijskom i upravljanja rizicima (F&R).

Vrijednost tog poslovanja procjenjuje se na otprilike 20 milijardi dolara. Upravni odbor Thomson Reutersa, navode Reutersovi izvori, sastao se u utorak kako bi raspravljao o Blackstoneovoj ponudi za segment koji pruža vijesti, podatke i analize bankama i investicijskim kućama širom svijeta. To poslovanje generira više od polovice godišnjih prihoda Thomson Reutersa.

Prema uvjetima ponude, Thomson Reuters će zadržati 45 posto udjela, u vidu partnerstva s američkom tvrtkom. Thomson Reuters bi za sporazum primio više od 17 milijardi dolara, uključujući i oko četiri milijarde dolara gotovine. Cijelo poslovanje financija i upravljanja rizicima procjenjuje se na oko 20 milijardi dolara. Kasno u ponedjeljak iz Thomson Reutersa su izjavili da "su u naprednim pregovorima s Blackstoneom glede potencijalnog partnerstva u svom poslovanju financija i upravljanja rizicima".

Tvrtka nije dala više detalja, dok je glasnogovornica Blackstonea odbila išta komentirati. Ako uprava Thomson Reutersa pristane na sporazum s Blackstoneom, to bi predstavljalo najveću promjenu u tvrtki od njenog nastanka prije desetak godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close