Bayer preuzeo dio Merckova biznisa

Autor: Poslovni dnevnik , 02. listopad 2014. u 21:59
Bayer će nastaviti širiti poslovanje s lijekovima koji se izdaju bez recepta/Reuters

Bayer će nastaviti širiti poslovanje s lijekovima koji se izdaju bez recepta.

Njemačka farmaceutska kompanija Bayer, proizvođač čuvenog Aspirina, u četvrtak je objavila da je plasirala obvezničko izdanje vrijedno sedam milijardi dolara kako bi financirala preuzimanje dijela poslovanja farmaceutske kompanije Merck.

Podsjetimo, ugovor o preuzimanju između ove dvije kompanije sklopljen je u svibnju, a vrijedi ukupno 14,2 milijarde dolara.Bayer je preuzeo poslovanje vezano za bezreceptne proizvode američke farmaceutske grupe, a transakcija je završena u srijedu, nakon što su zaprimljena neophodna odobrenja vezana za zaštitu tržišnog natjecanja. "Ovo preuzimanje predstavlja prekretnicu za Bayer i mi namjeravamo nastaviti sa širenjem svog atraktivnog poslovanja lijekovima koji se izdaju bez recepta i putem organskog rasta te bolt-on preuzimanja", objasnio je generalni direktor Bayera, Marijn Dekkers.

Cijena od 14,2 milijarde dolara umanjena je za određeni iznos koji će biti zadržan za  nepredviđene slučajeve i koji će se platiti nakon dobivanja odobrenja o nepostojanju monopola u Meksiku i Južnoj Koreji. Preuzimanje omogućava Bayeru drugu poziciju na globalnoj razini u području lijekova koji se izdaju bez liječničkog recepta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close