Aviokompanije uvode nova pravila za ručnu prtljagu

Autor: Poslovni.hr , 12. lipanj 2015. u 12:38
Foto: Thinkstock

Manja prtljaga znači i manju ukupnu težinu, a to znači i manje goriva koje avion troši i to je opcija koja svakako zanima prijevoznike.

Međunarodna udruga zračnog prijevoza (IATA) odredila je nove, znatno manje dimenzije "ručne" prtljage. Mnogi prijevoznici, uključujući i Lufthansu, su najavili "zanimanje" za ovu smjernicu, prenosi Večernji list.

Svi koji često lete znaju kakva se borba obično vodi za prostor u prtljažniku iznad sjedala aviona: osobito po zimi kad se negdje još mora nagurati i kaput, putnici koji posljednji uđu u avion imaju još jedva šansi bilo što nagurati u, zapravo razmjerno velik, prtljažni prostor u kabini.

Na konferenciji organizacije zračnih prijevoznika IATA koja je ovog tjedna održana u Miamiju, određene su nove smjernice za ručnu prtljagu putnika. Dosad je ručna prtljaga smjela biti visoka 55 centimetara, široka 45 i duboka 25 centimetara. Po novoj smjernici, visina – uključujući i eventualne kotačiće na torbi – bi ostala ista, ali kofer će smjeti biti znatno uži – samo 35 centimetara i tanji – 20 centimetara.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close