Automobilski div objavio hitan opoziv više od 371.000 vozila, evo tko se sve mora javiti u servis

Autor: Poslovni.hr , 14. svibanj 2024. u 08:45
Foto: Pixabay

Nedostatak u integriranom sustavu kočenja, koji koristi električni pokretač za održavanje stalnog pritiska kočnica, može rezultirati potrebom za većom silom na papučici tijekom kočenja.

BMW je izdao globalni opoziv za 371.756 vozila zbog nedostatka u njihovom integriranom sustavu kočenja. Opozvani su razni modeli, uključujući Seriju 2 Active Tourer, SUV X1, te modele X3, X4, X5, X6, X7, Serije 5 i Serije 7, prema izvješću portala BMWBlog.

Nedostatak u integriranom sustavu kočenja, koji koristi električni pokretač za održavanje stalnog pritiska kočnica, može rezultirati potrebom za većom silom na papučici tijekom kočenja. Također, može dovesti do onesposobljavanja kritičnih funkcija kao što su ABS i DSC (Dynamic Stability Control) sustavi. Unatoč ozbiljnosti kvara, dosad nije bilo prijavljenih incidenata nezgoda koje su uzrokovale materijalnu štetu ili osobne ozljede.

Sofisticirani sustav ugrađen u BMW modele ne samo da omogućuje sigurno i stalno kočenje, već i omogućuje vlasnicima M modela da prilagode karakteristike kočenja prema odabranim stilovima vožnje.

Otkriveni nedostatak može dovesti u pitanje te prednosti, pa je izdan hitan opoziv.

Svi vlasnici pogođenih modela obaviješteni su o opozivu i pozvani su da zakazuju posjet lokalnim BMW servisima radi provjere. Samo u Njemačkoj je kontaktirano gotovo 47.000 vlasnika. Prema proizvođaču automobila, nedostatak se očituje kroz posebno upozorenje na zaslonu u kokpitu vozila, savjetujući vozače da možda trebaju primijeniti veću silu na papučici i izbjegavati nagla kočenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close