Automobilski div namjerava ukinuti 5.000 radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. ožujak 2019. u 15:50
Foto: DPA/PIXSELL

Radna mjesta počela bi se ukidati od sljedeće godine u sklopu plana izvršnog direktora Herberta Diessa o poboljšanju poslovnih rezultata.

Njemački automobilski div Volkswagen (VW) planira pokrenuti novi program štednje koji bi uključivao ukidanje oko 5.000 radnih mjesta u upravi do 2023. godine, izvijestio je poslovni dnevnik Handelsblatt.

Prema informacijama iz krugova grupe, ta bi brojka mogla narasti i do 7.000, piše list.

Radna mjesta počela bi se ukidati od sljedeće godine u sklopu plana izvršnog direktora Herberta Diessa o poboljšanju poslovnih rezultata.

Dodatni je razlog preorijentacija grupe na elektromotore, piše Handelsblatt, za čiju je proizvodnju potrebno manje radnika nego za proizvodnju klasičnih automobila s motorima s unutarnjim sagorijevanjem.

Tome valja dodatni i činjenicu da je proizvodnja električnih automobila skuplja a kupci nisu spremni platiti više, pa je kompanija prisiljena smanjiti troškove.

Stoga se razmatraju mjere poboljšanja učinkovitosti 'teške' 5,9 milijardi eura godišnje, koje bi se primjenjivale od 2023., navodi list.

Pritom bi cilj zapravo trebao biti još ambiciozniji i iznositi sedam milijardi eura, kažu u koncernu prema pisanju Handelsblatta.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ne vjerujem ja tim njemcima kad je vučič fino rekao da će u srbiji bit izgrađena megatvornica.

New Report

Close