Američki regulator kaznio Fiat Chrysler s rekordnom kaznom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. srpanj 2015. u 08:55
Foto: Reuters

Američki regulator optužio je Fiat zbog problema s povlačenjem neispravnih vozila s tržišta u SAD-u, među ostalim, zbog neučinkovitog i nepravodobnog povlačenja vozila, sporog obavještavanja vlasnika vozila i dilera.

Američki regulator kaznio je u nedjelju talijansku kompaniju Fiat Chrysler s rekordnih 105 milijuna dolara zbog grešaka u povlačenju neispravnih vozila s tržišta.

Prema dogovoru između talijanskog proizvođača automobila i National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), Fiat će također ponuditi otkup za čak 1,5 milijuna vozila u SAD-u, dok će nezavisni promatrač nadzirati Fiatovo povlačenje neispravnih vozila s tržišta u iduće tri godine.

Kazna od 105 milijuna dolara veća je od dosadašnje rekordne kazne od 70 milijuna izrečene u siječnju japanskoj Hondi.

Američki regulator optužio je Fiat zbog problema s povlačenjem neispravnih vozila s tržišta u SAD-u, među ostalim, zbog neučinkovitog i nepravodobnog povlačenja vozila, sporog obavještavanja vlasnika vozila i dilera…

Kazna obuhvaća 70 milijuna dolara isplate u gotovini, dok će 20 milijuna Fiat morati uložiti u poboljšanje postupka povlačenja vozila s tržišta. Dodatnih 15 milijuna Fiat će morati platiti ako počini bilo kakvu daljnju pogrešku u postupku povlačenja vozila.

Komentirajte prvi

New Report

Close