Američki KFC planira udvostručiti broj restorana u Njemačkoj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. srpanj 2016. u 14:50
Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Taj lanac brz prehrane specijaliziran za jela od piletine, već više godina prisutan je i u Hrvatskoj, a u Njemačkoj trenutno ima 140 restorana.

Američki lanac restorana brze prehrane KFC (Kentucky Fried Chicken) planira tijekom idućih pet godina više nego udvostručiti broj postojećih restorana u Njemačkoj, najavila je čelnica KFC-ova njemačka ogranka u razgovoru za tamošnje medije.

"U idućih pet godina, naša će mreža restorana porasti na više od 300 lokacija", kazala je Insa Klasing u razgovoru za njemački dnevni list Die Welt.

Taj lanac brz prehrane specijaliziran za jela od piletine, već više godina prisutan je i u Hrvatskoj, a u Njemačkoj trenutno ima 140 restorana.

Dok je većina KFC-ovih restorana nekoć tipa 'drive-in' bila smještena u velikim gradovima, "danas smo na tržištu prisutni i s manjim restoranima", kazala je nadalje Klasing.

Tom će američkom lancu brze prehrane ipak podosta vremena trebati da sustigne McDonald's, najveći lanac brze prehrane u Njemačkoj s gotovo 1.500 restorana, primjećuju u njemačkoj novinskoj agenciji Dpa.

Komentirajte prvi

New Report

Close