Hrvatski startupi prvi put na ScaleIT-u

Autor: Bernard Ivezić , 29. svibanj 2019. u 22:00
Lorenzo Franchini iz udruženja talijanskih poslovnih anđela

Predstavljanja u Italiji zbog uspjeha svetonedeljske tvrtke.

Jedna od najvećih talijanskih startup konferencija ScaleIT ove se godine prvi put otvorila prema novim tvrtkama iz Hrvatske. ScaleIT je događaj koji okuplja 15 najuspješnijih startupa, mahom iz Italije, te ih povezuje s više od 70 VC fondova i 150 aktivnih poslovnih anđela.

Lorenzo Franchini, osnivač programa ScaleIT i osnivač talijanskog udruženja poslovnih anđela Italian Angels for Growth, kaže da su zbog investicija Hyundaija od 80 milijuna eura u Rimac Automobile sada svjesni da scaleupova ima i u Hrvatskoj. "Nadahnjuje priča o Rimcu koji je prikupio ukupno više od 100 milijuna dolara od velikih međunarodnih brendova kao što su Hyundai, Kia, Porsche, Camel Grupai drugi", kaže Franchini.

Dodaje da za ScaleIT traže startupe koji se žele širiti na međunarodna tržišta i za to trebaju između 3 i 30 milijuna eura kapitala. 

"Mi stvaramo zdravu ravnotežu od više od deset investitora po jednom scaleupu, a u posljednje tri godine startupima smo osigurali više od 230 milijuna dolara kapitala", kaže Franchini.

Među investitorima koji će u listopadu u Milanu slušati pitcheve 15 najboljih startupa su investicijske kuće poput Accela, Cisco Investmentsa, EarlyBird VC-a, Eight Roadsa, Holtzbrinck Venturesa, Index Venturesa, Iris Capitala i Partech Venturesa, kao i kompanije poput Euronexta, AWS-a i Salesforcea.

Talijanska konferencija proteklih je godina privukla, osim talijanskih, i startupe iz Slovenije, Bugarske, Makedonije, Grčke i Češke.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Dragi Lorenzo, isplati se uloziti u edukaciju i autonomno razmisljanje. Rimac je opsjena lozena sa 80-100mil kn iz budzeta RH svake godine. No, RH to voli. Financijski nepismeni novinari to vole i evo Rimca tu gdje jest

New Report

Close