Zuckerberg od jučer ‘lakši’ za skoro 5 milijardi dolara

Autor: Poslovni.hr , 20. ožujak 2018. u 09:41
Foto: Reuters

Naravno, nitko ne treba strahovati za njegovo financijsko stanje jer je i dalje težak više od 70 milijardi dolara.

Nakon što se tijekom vikenda toliko govorilo o Facebooku, Cambridge Analytici te podacima o više od 50 milijuna korisnika najpopularnije društvene mreže koji su navodno (ilegalno) iskorišteni za plasiranje političkih oglasa, ponedjeljak je donio novi šok za ovu kompaniju i njenog osnivača. Ova priča koja je bacila negativno svjetlo na Facebook koji se nije potrudio zaštititi svoje korisnike odrazila se na poslovanje na burzi te je zabilježen najveći pad (skoro 7 posto) od 2015. godine, piše Zimo.

Zbog ovog skandala vrijednost Facebooka jučer je smanjena za skoro 35 milijardi dolara, a najgore je prošao osnivač kompanije i njen izvršni direktor Mark Zuckerberg – on je od jučer "siromašniji" za 4,9 milijardi dolara.

Naravno, nitko ne treba strahovati za njegovo financijsko stanje jer je i dalje težak više od 70 milijardi dolara, a više od izgubljenih milijardi Zuckerberga može brinuti reakcija javnosti te prozivanje od strane američkih i britanskih političara koji smatraju da ova kompanija nije ispunila svoju dužnost prema korisnicima i zaštitila njih i njihove privatne podatke.

Mnogi političari ovu situaciju nazivaju zabrinjavajućom, a korisnici se pitaju mogu li više vjerovati Zuckerbergu i Facebooku te mogu li im povjeriti tako veliki broj privatnih i osjetljivih podataka.

Komentirajte prvi

New Report

Close