Znate li što je NUC i zašto postaje tako popularan?

Autor: Promo , 22. studeni 2022. u 06:36
Foto: ASBIS

Kad je tek izašao na tržište ovom su se uređaju mnogi čudili i rijetko tko je znao što predstavlja ta mala kutijica. Oni koji su znali o čemu se radi znali su da je NUC mala snažna zvijer revolucionarnih performansi. Pa ga tako danas možete vidjeti u školama, muzejima, trgovačkim centrima, korporacijama ili manjim tvrtkama.

Intel® NUC, Next Unit of Computing, dimenzija od samo 10 × 10 cm, ubraja se u najmoćniju tehnologiju današnjice i kako je ranije rečeno, spada u kategoriju najjačih malih računala na tržištu.

Zbog malih dimenzija, prenosivosti i iznimno snažnog procesora odabiru ga profesionalci u izvršavanju vrlo zahtjevnih zadataka velikih sustava, a kojima je ujedno potrebna fleksibilnost. Idealan za poslovne sastanke, rad od kuće ili u uredu, predavanja, edukacije, prezentacije, oglašavanje, digitalne panoe itd. Zapravo, idealan je za bilo koju vrstu posla i visokih poslovnih zahtjeva zbog performansi vrhunskog malog računala.

Ono zbog čega ga također hvale, je štednja energije i tihi rad, pa ga u uredima otvorenog tipa preferiraju i zaposlenici i nadređeni. Zbog urednosti radnih stolova, NUC se većinom postavlja i na stražnju stranu monitora pomoću VESA nosača.

Jedna od najnovijih serija koju valja posebno istaknuti je Intel® NUC 12 Pro, iznimno snažno računalo s dvanaestom generacijom Intel procesora (Intel® Core™) koji pruža visoke performanse s do 64 GB memorije i velikim kapacitetom SSD-a. Iznimno brzo žično i bežično povezivanje, te besprijekorna i neprekinuta provedba visokozahtjevnih radnji neupitno su karakteristike ove serije, pa tako ova serija ima savršenu podlogu za izvođenje i najzahtjevnijih radnih opterećenja.

Intel® NUC 12 Pro mini PC postavlja potpuno nove standarde održivosti. Izrađen je uz korištenje 75% recikliranog sadržaja kućišta te 100% reciklirajućeg sadržaja u pakiranju. Intel Return Material Authorization program koji drži 99,5% jedinica na kraju životnog vijeka izvan odlagališta.

Foto: ASBIS

Dostupni su kao ,,gotova” mini računala ili prilagodljivi kompleti, dolaze s trogodišnjom dostupnošću i trogodišnjim jamstvom. Svaki uređaj je kvalificiran za rad 24/7 što ga čini pogodnim za poslove koji zahtjevaju neprekinuti rad.

Ova generacija NUC-eva snažan je alat za digitalne panoe i oglašavanje

Intel® NUC Pro Software Suite (NPSS) osigurava da odabrane aplikacije ostanu kontinuirano aktivne i omogućuje redundantnost, bez obzira na CMS paket. Prilagođen je upravo ovakvim kompleksnim zahtjevima, za rad 24/7 kao što su digitalni panoi za oglašavanje i sigurnosni sustavi.

Određeni modeli dolaze s tehnologijom Intel vPro® za daljinsko upravljanje računalom, hardverski poboljšanim sigurnosnim značajkama i stabilnost platforme kako bi se tvrtkama pomoglo u smanjenju troškova uz istovremeno produljenje rada.

Intel® NUC 12 Pro sustavi napravljeni su s brojnim priključcima sprijeda i straga, dvostrukim LAN modulom za proširenje (odabrani modelii) i ovim dodanim značajkama:

Intel® Core™ i7/i5/i3 procesori 12. generacije
Intel vPro® Enterprise s procesorima Intel® Core™ i7/i5 12. generacije
Do 64 GB DDR4-3200 memorije
Intel® Iris® Xe grafika ili Intel® UHD grafika
M.2 utori za PCIe x4 Gen 4 NVMe SSD i drugi SSD (odabrani SKU-ovi podržavaju treći SSD)
2x Thunderbolt™ 4 priključka (odabrani SKU-ovi)
3x USB 3.2 porta, 1 USB 2.0 port
2x HDMI 2.1 TMDS kompatibilan
Intel® i225-V Ethernet za brzine do 2,5 Gbps i Intel® Wi-Fi 6E AX211 (Gig+)
Određeni modeli dostupni su s drugim Ethernet priključkom (Intel® i225-V) i dva dodatna USB 2.0 priključka
Siguran rad 0-40° C vanjske radne temperature okoline
Svi USB priključci s individualnom USB kontrolom napajanja
Intel trogodišnje jamstvo
Trogodišnja dostupnost proizvoda

Slobodni smo zaključiti da ova mini računala podižu poslovanje na jednu novu razinu i da su ovo zaista male zvijeri, praktične i izuzetnih performansi za visokozahtjevne radnje, idealan odabir za pojedine struke, a pun pogodak za poslove čije su radnje aktivne 24/7.

Sve informacije o Intel® NUC-evima ustupio je ASBISC-CR d.o.o., ovlašteni Intel® distributer. ASBIS djeluje na hrvatskom tržištu od 1998. godine u sastavu grupe ASBISc Enterprises PLC, vodećeg distributera računalnih komponenti i opreme najpoznatijih svjetskih proizvođača na brzorastućim tržištima EMEA regije.

ASBIS Hrvatska jedan je od vodećih distributera informatičke opreme na hrvatskom tržištu i kod njih se može pronaći kompletan Intel portfolio, a ponuda se može zatražiti direktno preko e-maila: prodaja@asbis.hr ili registracijom partnera.

New Report

Close