Zicer otvorio tri akceleracijska programa

Autor: Josipa Ban , 18. travanj 2024. u 20:00
Grad Zagreb je za tri Zicerova programa na raspolaganje stavio 200 tisuća eura/PD

Prvi i najstariji akceleracijski program u državi proteklih je godina proširen pa se osim na Startup Factory poduzetnici mogu prijaviti i na dva nova programa – Global Growth i Tech Transfer.

Otvorene su prijave za Startup Factory, akceleracijski program Zicera – Zagrebačkog inovacijskog centra.

Prvi i najstariji akceleracijski program u državi proteklih je godina proširen pa se osim na Startup Factory poduzetnici mogu prijaviti i na dva nova programa – Global Growth i Tech Transfer.

Sveukupno je Grad Zagreb za ova tri programa na raspolaganje stavio 200 tisuća eura. Po 50 tisuća eura namijenjeno je najboljim timovima u okviru programa Startup Factory i Tech Transfer, dok će iznos od 100 tisuća biti dodijeljen onima koji streme izlasku na strana tržišta kroz Global Growth program.

Frane Šesnić, direktor Zicera, ističe da kontinuirano inoviraju programe. Tako su u 2023. pokrenuli Global Growth akcelerator, a ove Tech Transfer koji je namijenjen znanstvenicima koji rezultate svojih istraživanja žele staviti na tržištu.

Za prijavu na akceleracijske programe Zicera prihvatljiva su sva inovativna i disruptivna tehnološka rješenja, a glavna preporučena područja su zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost i kibernetička sigurnost, hrana i bio-ekonomija, edukacija, robotika, fintech, turizam, umjetna inteligencija i svemirske tehnologije.

Svi timovi koji će biti izabrani radit će s vrhunskim mentorima, a znanja će stjecati kroz predavanja i radionice domaćih i stranih stručnjaka.

Usto, Fond od 200 tisuća eura ove je godine obogaćen s dodatnih 18 tisuća namijenjenih korištenju prostora u Ziceru na Zagrebačkom Velesajmu. Prijave, koje su dostupne na web stranici Zicera, otvorene su do 7. svibnja. Provedba programa počinje u lipnju, a završava na konferenciji Zagreb Connect krajem listopada.

Komentirajte prvi

New Report

Close