Suočen s klimatskim promjenama i nesigurnošću hrane, Novi Zeland razmatra voće uzgojeno u laboratoriju. Znanstvenici će pokušati stvoriti voće bez dijelova koji se inače odbacuju poput jezgre jabuke ili koštice naranče, piše Klixba.
Dok je rad na mesu uzgojenom u laboratoriju dospio na naslovnice posljednjih godina, sličan rad na voću je rjeđi. Znanstvenici iz Plant & Food Researcha u južnom gradu Christchurchu to namjeravaju promijeniti uzgojem voćnog tkiva iz biljnih stanica za koje se nadaju da će jednog dana imati okus, miris i osjećaj kao pravo voće. Istraživači se nadaju da će program pomoći u očuvanju sigurnosti hrane u zemlji.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu