Nova mogućnost: Za stari iPhone 4S besplatno iPhone 5

Autor: Bernard Ivezić , 06. veljača 2013. u 22:01
Tvrtka Mobis electronic potpisala je ugovor s operaterima čime je pojednostavljen postupak zamjene/FOTOLIA

Poslovni pretplatnici mogu uz malu ili gotovo nikakvu nadoplatu svake godine mijenjati pametne telefone.

Za stari iPhone 4S danas možete dobiti besplatno iPhone 5 i to zahvaljujući revoluciji zelene industrije koja se tek budi u Hrvatskoj, doznaje Poslovni dnevnik. Ovu mogućnost i to bez trikova otvorila je pojava novih hrvatskih izvoznika, koji otkupljuju stare elektroničke uređaje i prodaju ih u inozemstvo, a dostupna je svim poslovnim pretplatnicima mobilnih operatera i ne ovisi o tome, koliko ste velik poslovni korisnik ni kolika vam je potrošnja.
Željko Pavlaković, direktor Mobis electronic servisnog centra koji tu mogućnost nudi preko svog servisa Phonebanka kaže da je jedino bitno kakav mobilni uređaj imate.

Zaštita okoliša
"Fonebank u Velikoj Britaniji tek radi na povezivanju sa operaterima pa time možemo reći da je ovaj model suradnje operateri-Fonebank zapravo inovacija na tržištu trgovine rabljenim proizvodima", pojašnjava Pavlaković. Uvjeren je da će se uskoro pojaviti konkurencija jer su neke tvrtke iz branše, poput Makro Mikra, već krenule u slične projekte. Pojašnjava da uz malu ili gotovo nikakvu nadoplatu poslovni pretplatnici operatera mogu svake godine mijenjati pametne telefone putem ovog projekta. Iako njihovu uslugu preko servisa Fonebank.hr na internetu mogu koristiti poslovni korisnici svih operatera, Fonebank već ima i potpisan ugovor s Hrvatskim telekomom čime dodatno pojednostavljuje proceduru. Do novog iPhonea 5 možete doći tako da kod Phonebanka procijeniti vrijednost telefona koji trenutno koristite. Primjerice, za iPhone 4 otkupna je cijena od 800, ali u pravilu 1600 kuna. S 1600 kuna praktički kod svakog operatera, osim Tele2 koji ne prodaje iPhone, možete uz novu ili produžujući postojeću poslovnu tarifu besplatno ili vrlo povoljno dobiti iPhone 5.

U HT-u potvrđuju da je to moguće za poslovne korisnike, a cijene vrijede u slučaju da se produljuje pretplata,"HT potiče korisnike na ovakav oblik uštede i na zamjenu neograničenog broja uređaja čime s jedne strane sudjelujemo u zaštiti prirode jer se stari uređaji recikliraju, a s druge strane svojim korisnicima omogućavamo pristupačnije korištenje usluga HT-a", kažu u HT-u.Konkretno, u T-Mobileu to znači da za iPhone 4S s 16GB ili više GB možete dobiti novi iPhone 5 16Gb besplatno uz tarifu Extra total+ XL koja stoji 450 kuna mjesečno. Novi iPhone uz nadoplatu od 648 kuna možete dobiti i u tarifi Extra total+ L koja stoji 300 kuna mjesečno. S tim da spomenute cijene vrijede ako se mobiteli kupe preko weba.U Vipnetu za svoj stari iPhone 4S s 16GB ili više GB možete dobiti novi iPhone 5 16Gb besplatno u tarifi Bez limita 669 koja mjesečno stoji 669 kuna, uz nadoplatu od 99 kuna u tarifi Bez limita 444 ili nadoplatom od 999 kuna u tarifi Bez limita 222. Također, ako imate tarifu Sve za tim 500, koja uključuje do šest korisnika spojenih u VPN, i koja stoji 355 kuna mjesečno onda kao nositelj tima možete iPhone 5 16GB dobiti za 99 kuna.

Otkup rabljenih telefona
I ovdje je svejedno da li produljujete poslovnu pretplatu ili uzimate novi ugovor, kao i želite li crni ili bijeli model iPhonea. U Vipnetu naglašavaju da oni tu uslugu i sami nude. "Vipnet je još krajem 2011. prvi na tržištu krenuo s otkupom rabljenih telefona od korisnika i to preko otkupljivača Flipswap iz grupacije Brightpoint. Sustav otkupa u stalnoj promociji Staro za novo omogućava svakom privatnom ili poslovnom korisniku ostvarivanje posebnog popusta kod kupnje bilo kojeg novog uređaja ili dodatne opreme i to u iznosu otkupne cijene procijenjenih uređaja na prodajnim mjestima ili preko prodajnih predstavnika. Osim otkupa ispravnih uređaja, Vipnet u svojem procesu ima i program recikliranja neispravnih uređaja ili onih uređaja koji imaju otkupnu cijenu 0 kuna u suradnji s hrvatskim tvrtkama za zbrinjavanje elektronskog otpada čime se dodatno podiže i ekološka svijest građana.

Otkupnu cijenu mogu postići čak i neki modeli koji su neispravni i oštećeni, ali ta je cijena niža", kažu u Vipnetu.Tele2 je sličnu uslugu imao lani, ali je više nema, kažu u kompaniji. No, i kod ovog operatera u suradnji s novim valom hrvatskih izvoznika kakav je Mobisov Fonebank možete stari iPhone zamijeniti za neki novi model. Tele2 ne prodaje iPhone pa ga ovdje možete zamijeniti za Samsung Galaxy S3 i to besplatno. Konkretno, možete Fonebanku prodati iPhone 4S 16GB i u tarifama Unlimited Business i Knock-out Business uz mjesečnu potrošnju od 300 kuna i produljenje ugovora dobiti čak četiri Samsung Galaxy S3 mobitela za taj jedan stari iPhone. Ili možete kupiti jedan iPhone 5 i prva tri do četiri mjeseca koristiti tarifu Business Unlimited praktički besplatno.

Komentirajte prvi

New Report

Close