Zagrebački stručnjaci rade na automobilima budućnosti najvećih svjetskih brendova

Autor: Darko Bičak , 20. srpanj 2020. u 11:58
Foto: Pixabay

GlobalLogic ima sjedište u Silicijskoj dolini u SAD-u, a osim ureda u Zagrebu, ima 30 inženjerskih centara i dizajnerskih studija te zapošljava više od 14.000 stručnjaka širom svijeta.

Stručnjaci iz GlobalLogic Hrvatska, multinacionalne tvrtke iz segmenta iz produkt inženjeringa, sudjeluju na izradi sustava za vozila budućnosti, a nedavno je u jednoj od podružnica u Poljskoj izrađen prototip autonomnog modela automobila koji se neovisno kreće i reagira na nastale prepreke.

Kako pojašnjava Joško Rogulj, programski direktor u GlobalLogicu Hrvatska, automobil se temelji na modelu Suzuki Samurai potpuno izrađenom uz pomoć 3D pisača.

Radi se o električnom vozilu, a zahvaljujući miniračunalu Raspberry Pi može se bežično povezati s centralnim sustavom koji obavlja složene operacije obrade podataka.

U planu je implementacija naprednih funkcija sustava pomoći vozaču kojim će se, između ostalog, omogućiti identifikacija prometnih znakova i otkrivanje pješaka i predmeta na cesti.

“Stručnjaci iz zagrebačkog ureda svakodnevno rade na softverskim unapređenjima za automobile budućnosti najvećih svjetskih brendova. Autoindustrija je jedna od onih koja se ubrzano mijenja i gdje će pomaci u sljedećim godinama biti ogromni.

Mi radimo na sustavima sigurnosti, primjerice programskoj podršci za upravljačke sustave u vozilima, ali i na sustavima infotainmenta, odnosno komunikacije, koji su puno vidljiviji korisniku. Autonomna vozila su naša sadašnjost, a vrlo brzo će ih biti sve više na našim cestama”, rekao je Rogulj.

GlobalLogic ima sjedište u Silicijskoj dolini u SAD-u, a osim ureda u Zagrebu, ima 30 inženjerskih centara i dizajnerskih studija te zapošljava više od 14.000 stručnjaka širom svijeta.

Komentirajte prvi

New Report

Close