Zagrebački Monolith među 16 najboljih start-upova

Autor: Bernard Ivezić , 25. ožujak 2013. u 22:00
15 tisuća eura u zagrebački start-up uložili su Estonci

Jedini hrvatski kandidat na The Next Webu.

Zagrebački start-up Monolith, koji želi postati Google analytics za fizički svijet i koji je lani Microsoft proglasio najboljim europskim start-upom, bit će jedini hrvatski predstavnih na svjetskoj start-up konferenciji The Next Web, koja se potkraj travnja održava u Amsterdamu.

Konferencija The Next Web ove godine će okupiti samo 16 start-upova iz cijelog svijeta, a jedan od njih dobit će prestižnu nagradu BizSpark Startup Rally. Martin Birač, direktor tvrtke Monolith, kaže da je to još jedna potvrda kvalitete projekta njihovim investitorima. Monolith je službeno registriran u Estoniji, gdje ga je inicijalno sa 15.000 eura podržao tamošnji poslovni akcelerator Startup Wise Guys.

Nakon toga u savjetodavni odbor kompanije ušao je bivši Unicefov predsjednik za Veliku Britaniju Oliver Rothschild. Monolith je sustav koji klasične oglasne panoe pretvara u interaktivne ploče te oglašivačima u realnom vremenu daje uvid u zamijećenost njihovih oglasa. Temelji se tehnologiji Microsoft Kinect koja prati pokrete prolaznika.

Komentirajte prvi

New Report

Close