Zabrinjava ili čudi? Iz Samsunga stigla izjava koja će iznenaditi sve korisnike pametnih telefona

Autor: Poslovni.hr , 16. kolovoz 2019. u 08:49
Foto: Igor Šoban / Pixsell

U ovom trenutku, pametni telefoni su svakodnevnica.

Samsung je najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, a do te titule nije stigao pukim promatranjem što drugi rade, već konstantnim inovacijama, zbog čega pomalo zabrinjava kad se iz te divovske kompanije čuje poruka kao “Za pet godina više nećete koristiti pametne telefone.”

Odnosno, prejako je kazati da to zabrinjava, više čudi. Jer, u ovom trenutku pametni telefoni su svakodnevnica, naše produžene ruke, nešto bez čega ne možemo zamisliti mnoge trenutke u našim životima. Bili su takvi i prije pet godina. Zapravo, sad su još izraženije potrebni za sve čime se bavimo, zbog čega je nekako teško pogledati u budućnost pa se pomiriti s tim da za pet godina neće biti pametnih telefona, piše ICT Business.

A opet, sve to može biti sjajan marketinški trik, promocija uređaja kao Galaxy Fold, luksuzni i preklopivi pametni telefon, koji se u sekundi pretvara u tablet. Zahvaljujući zaslonu koji se savija. Ali, dok je Galaxy Fold doživio debakl zbog činjenice što se nespreman našao na tržištu pa mu se lako lomio zaslon, što nije ugodno s obzirom da je uređaj vrijedio 2000 američkih dolara, njegovi nasljednici trebali bi biti "ono pravo".

"Istina, to je bilo neugodno iskustvo, dokaz da ne treba nespreman ulaziti na tržište. No, u želji da budemo prvi smo izgorjeli, i na toj greški nešto naučili. Zato, uvjeren sam, narednih godina odvijat će se prirodna tranzicija s pametnih telefona prema uređajima sa sklopivim zaslonima. A za pet godina, oni će imati primat na tržištu", rekao je Kang Yun-Je, lider Samsungova dizajnerskog tima.

Uvjeren je da s dolaskom mobilnih mreža pete generacije (5G), Interneta stvari (IoT), umjetne inteligencije i raznih novih tehnologija, završava desetogodišnja era pametnih telefona i počinje jedna druga. Naravno, za Samsung, kao i njegove konkurent Apple i Huawei, primarno je biti prvi na redu kad ta era službeno počne. Jer, svaki zaostatak skupo se plaća, piše ICT Business.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Želiš pronaći ženu za jednu noć? Dobrodošli na http://Bredhot.com

New Report

Close