WhatsApp će uskoro nekim korisnicima prestati raditi, evo što trebate napraviti

Autor: Poslovni.hr , 16. rujan 2022. u 13:35
Foto: pixabay

Ti uređaji također možda nemaju najnovija sigurnosna ažuriranja ili možda nemaju funkcionalnost potrebnu za pokretanje WhatsAppa, navodi tvrtka na svojoj stranici za podršku.

Ako ste vlasnici iPhonea te korisnici aplikacije WhatsApp, stiže važna obavijest. Apple je objavio da će aplikacija WhatsApp prestati raditi na određenim modelima.

‘Koristite li iOS 10 ili iOS 11, ažurirajte uređaj na iOS 12 kako biste nastavili koristiti WhatsApp. Dakle možete nastaviti koristiti WhatsApp na modelima iPhone 5S, 6 i 6S, ali morate ažurirati svoju verziju iOS-a. Nažalost, WhatsApp više neće biti kompatibilan s modelima iPhone 5 i iPhone 5C jer iOS 12 nije dostupan za ove uređaje’, navodi se u izvješću.

Iz WhatsAppa pak navode da podržavaju rad aplikacije na iOS-u 12 ili novijima, ali ipak preporučuju korištenje najnovije verzije. ‘Uređaji i softver se često mijenjaju, stoga redovito pregledavamo koje operativne sustave podržavamo i vršimo ažuriranja. Da bismo odabrali što ćemo prestati podržavati, svake godine, kao i druge tehnološke tvrtke, gledamo koji su uređaji i softver najstariji i imaju najmanji broj ljudi koji ih još uvijek koriste. Ti uređaji također možda nemaju najnovija sigurnosna ažuriranja ili možda nemaju funkcionalnost potrebnu za pokretanje WhatsAppa’, navodi tvrtka na svojoj stranici za podršku.

WhatsApp uvijek obavještava svoje korisnike prije nego što isključi podršku za određene uređaje pa će istovjetna obavijest dočekati vlasnike iPhonea 5 i 5C. Tvrtka je prošle godine također ukinula podršku za telefone s Androidom 4.0.4 ili starijim verzijama, prenosi tportal.

Službena podrška za WhatsApp za starije modele iPhonea te one koji nisu nadograđeni na odgovarajuće verzije OS-a prestaje 24. listopada, navodi Financial express.

Komentirajte prvi

New Report

Close