Vladar interneta: Ima 7 servisa s više od milijardu korisnika

Autor: Poslovni.hr , 13. studeni 2016. u 14:09
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Googleovci su se pohvalili brojkama s ostalih servisa i platformi koje dokazuju da je Google vladar interneta.

Na Googleovom godišnjem Chrome Dev Summitu koji se ovog tjedna održava u San Franciscu iz ove su se kompanije pohvalili kako je broj instalacija preglednika internetskih stranica Chrome na računalima i mobilnim uređajima premašio dvije milijarde. Otkrio je to, prema pisanju Tech Crunchea, glavni inženjer Chromea Darin Fisher i to je prvi put da je Google objavio ovaj podatak.

To ipak ne znači da je broj korisnika ovog web browsera dvije milijarde, jer brojni korisnici Chrome imaju instaliran na više uređaja. Kada je riječ o konkretnom broju korisnika, iz Googlea ovom prilikom nisu iznosili nove brojke. Zadnji podaci sežu iz travnja kada su objavili kako je broj korisnika veći od milijarde. Do danas se njihov broj sigurno povećao.

Osim s velikom popularnošću Chromea, Googleovci su se pohvalili brojkama s ostalih servisa i platformi koje dokazuju da je Google vladar interneta. Ova kompanija ima čak sedam servisa čiji je broj korisnika veći od milijardu – osim Chromea, ovu broju premašili su i Android, Gmail, karte, tražilica, Google Play trgovina i YouTube. 

Komentirajte prvi

New Report

Close