Više od 10 milijuna korisnika Androida instaliralo je lažnu aplikaciju za ažuriranje: Provjerite jeste li među njima

Autor: Poslovni.hr , 06. srpanj 2019. u 10:52
Foto: Yui Mok/Press Association/PIXSELL

Aplikacija, nazvana Ažuriranja za Samsung, obećaje korisnicima ažuriranja firmwarea za Android, ali ih nakon instalacije preusmjerava na oglas preko kojeg se naplaćuje preuzimanje ažuriranja.

U posljednjih nekoliko mjeseci pojavilo se više informacija o tomem kako se u Google Play Trgovini nude neprovjerene aplikacije kojima se varaju kupci i iz njih izvlači novac, piše Tportal.

U najnovijem izvješću CSIS Security Groupa stoji da je lažnu aplikaciju koja obećava ažuriranja za Samsung telefone dosad instaliralo više od deset milijuna korisnika.

Aplikacija, nazvana Ažuriranja za Samsung, obećaje korisnicima ažuriranja firmwarea za Android, ali ih nakon instalacije preusmjerava na oglas preko kojeg se naplaćuje preuzimanje ažuriranja.

Nažalost, aplikacija se i dalje nalazi na Play Storeu, a stručnjak za sigurnost Aleksejs Kuprins kaže da je kontaktirao Google i od njih zatražio da ovu navlakušu hitno uklone iz svoje Trgovine.

Lažne Android aplikacije poput ove muzu novac od naivnih i ugrožavaju privatnost prikupljanjem podataka. Google će morati bolje pripaziti na to što se nudi u njegovom web dućanu i kvarnu robu čim prije baciti u smeće, piše TNW.

Komentirajte prvi

New Report

Close