VIDEO: Kako tehnologija mijenja poslovanje?

Autor: Promo , 05. travanj 2013. u 12:42
Screenshot

Na vodećoj poslovno-tehnološkoj konferenciji najugledniji domaći i inozemni stručnjaci prenijet će znanja i iskustva o najnovijih gospodarskim i IT trendovima.

Na najvećoj regionalnoj poslovno-tehnološkoj konferenciji WinDays ove će godine gostovati 127 predavača i sudionicima u Umagu prenijet će najvažnije IT trendove i novosti, kao i ključne gospodarske teme koje vode konkurentnijem poslovanju. WinDays13 Business stavlja naglasak na trendove i promjene gospodarstva na pragu nove industrijske revolucije, dok će WinDays13 Technology donijeti pregled ključnih tema i trendova u toj grani industrije. Raspored svih predavanja od 22. do 26. travnja dostupan je na http://www.windays.hr/raspored/.

Poslovni dio konferencije će se baviti temama o podizanju konkurentnosti, stvaranju radnih mjesta i ubrzanom rastu domaćega gospodarstva. Kao misao vodilja u tome nametnula se četvrta industrijska revolucija i činjenica da tehnologija nezaustavljivo mijenja način promišljanja i poslovanja. Pritom ubrzani tehnološki razvoj stavlja fokus na automatizaciju procesa u proizvodnji te i na robote, ICT, nano tehnologiju, nove materijale, nove poslovne modele i slično koji zauzimaju sve važnija mjesta u tim procesima. U temama konferencije istaknut će se i nužna povezanost obrazovanja, vještina te istraživanja i razvoja (R&D-a) na konačan budući uspjeh nacije.

Svoja znanja i iskustva o tome će podijeliti najugledniji znanstvenici sa svjetskih sveučilišta i instituta. Jedan od njih je Stephane Garelli s International Institute for Management Development i vođa tima koji stvara Godišnjak svjetske konkurentnosti, pa ćemo doznati zašto je Hrvatska 57. od 59 zemalja na listi Godišnjaka i što možemo učiniti da napredujemo na listi, koju koristi i Nacionalno vijeće za konkurentnost. Najvažniji dan ovogodišnje WinDays konferencije je petak, kada će se postaviti strateški okvir za napredak Hrvatske, a rezultati tih zaključaka će se pratiti na daljnjim Microsoftovim konferencijama i događanjima.

U tehnološkom programu posjetitelji su već navikli na standardno dobre predavače i vruće novosti iz svijeta tehnologije. Njima će se ove godine pridružiti i Hrvoje Benko, Hrvat koji radi u Microsoft Researchu te Paula Januszkiewcz, stručnjakinja za sigurnost. Mnogi će imati priliku i upoznati ključne Microsoftove tehnologije i proizvode od samoga početka te naučiti osnove iz područja drugačijih od onih kojima se standardno bave.

Na WinDays konferenciji održat će se i finale Software Startup Akademije, Microsoftove nove inicijative koja se provodi na fakultetima u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Najboljih pet timova predstavit će svoje projekte, a za priliku u Umagu natječu se 22 tima i to šest iz Osijeka, sedam iz Zagreba i devet iz Splita. Njihovo predstavljanje izdvojeno je iz službenog sadržaja i svi sudionici konferencije moći će pratiti izlaganje projekata.

Novost konferencije je i WinDays13 Poslovna mreža na WinDays portalu koja omogućava upoznavanje mogućih poslovnih partnera. Riječ je o virtualnoj zajednici u kojoj mogu sudjelovati samo registrirani sudionici konferencije, odnosno pretraživati profile drugih sudionika i kontaktirati ih ako su zainteresirani za suradnju. U Umagu ih zatim čeka ‘Meeting point’, posebna lokacija za sastanke nakon dogovora preko Poslovne mreže, uz sve ostale prilike u pauzama predavanja i slično. Poslovna mreža je nastavak online aktivnosti Microsofta s kojima svim sudionicima konferencije žele pružiti dodatnu vrijednost i pomoći im da maksimalno iskoriste sve mogućnosti koje konferencija nudi.

 

New Report

Close