VIDEO: Industrija 4.0 je skup novih tehnologija koje iz temelja mijenjaju poslovanje

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2020. u 14:46
Milan Komorčec, DignetSoftware d.o.o.; Vladimir Lukić, 8Sigma d.o.o. i Saša Stanković, Elektronički računi d.o.o.

Smart industry kao pokretač hrvatskoga gospodarstva u postkorona razdoblju

Gdje se nalazi hrvatsko gospodarstvo, kada je riječ o industriji 4.0, koji su hrvatski potencijali za razvoj pametnih industrija i ključni sektori hrvatskoga gospodarstva u kojima je “smart industry” koncept najprimjenjiviji, imamo li učinkovitu nacionalnu strategiju i regulatorni okvir za razvoj pametnih industrija te kako će korona kriza utjecati na razvoj pametnih industrija u Hrvatskoj, komentirali su stručnjaci u emisiji o pametnoj industriji kao pokretaču hrvatskoga gospodarstva u postkorona razdoblju u okviru projekta Poslovnog dnevnika Smart Industry – Saša Stanković, voditelj Sektora razvoja proizvoda, strateških projekata i marketinga u tvrtki Elektronički računi d.o.o.; Milan Komorčec, izvršni partner za financije, prodaju i marketing tvrtke DignetSoftware d.o.o. i Vladimir Lukić, direktor tvrtke 8Sigma d.o.o.

Industrija 4.0 je skup novih tehnologija koje iz temelja mijenjaju proizvodnju, logistiku i nabavne lance. Pojmovi koji se vežu uz novu industrijsku paradigmu su, primjerice, internet stvari, internet usluga, veliki podatci, računala u oblaku, robotika, umjetna inteligencija, nanotehnologija i biotehnologija. Promjene koje donosi izravno utječu na promjene poslovne paradigme, društvenog života i obrazovnog sustava.

Hrvatska kao malo tržište u globalnom svijetu, mora poticati inovacije u svim sektorima i ubrzati proces digitalizacije industrije i države na svim razinama.

 

 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close