Smart Industry
SMART INDUSTRY

VIDEO: Hrvatska je konkurentna onoliko koliko je digitalno transformirana

Posljednjih su se godina ulaganja u nove tehnologije i inovacije znatno povećala, što je dobar znak, ali još nam, među ostalim, nedostaje sinergije realnog i javnog sektora te akademske zajednice.

Majda Mikulandra
09. kolovoz 2021. u 09:28

Digitalna transformacija nije više puka sintagma koja se koristi samo onda kada želimo pričati o hi -tech rješenjima koja nam olakšavaju život, ona je, posebice u gospodarstvu, postala obveza bez koje nećemo biti konkurentni na europskom i svjetskom tržištu.

Posljednjih su se godina ulaganja u nove tehnologije i inovacije znatno povećala, što je dobar znak, ali još nam, među ostalim, nedostaje sinergije realnog i javnog sektora te akademske zajednice. To je samo jedan od zaključaka emisije u okviru projekta Smart Industry o pametnim industrijama, s naglaskom na realni sektor i razvoj digitalnog društva.

Kako IT kompanije pomažu rastu poslovnih subjekata, kako iskoristiti ICT za povećanje konkurentnosti, zašto tvrtke obično traže digitalnu transformaciju u dva osnovna područja, korisničkom iskustvu i operativnoj učinkovitosti, najvećim izazovima na putu digitalne transformacije MSP-ova te mnogim drugim relevantnim temama, razgovarali smo sa stručnjacima iz hrvatskog realnog sektora Milanom Komorčecom, financijskim direktorom DignetSoftwarea; prof.dr. Slavkom Vidovićem, osnivačem InfoDom Grupe; Matijom Marciušem, voditeljem prodaje za pametnu rasvjetu Signify Hrvatska i Stjepanom Sučićem, direktorom softverskih proizvoda u Končaru, Inženjering za energetiku i transport.

New Report

Close