Smart Industry
SMART INDUSTRY

VIDEO: Digitalna transformacija i nova ekonomija

Koncept Nove ekonomije razvio je brojne mjerne pokazatelje.

Poslovni.hr
29. rujan 2020. u 08:51
prof.dr.sc. Slavko Vidović, osnivač InfoDom Grup, Igor Grdić, član Uprave Vertiv Croatia i Dejan Dokmanović, direktor tvrtke Rittal

Od 90-tih godina prošloga stoljeća pa nadalje osnovni izvori ekonomskog rasta sve su više usmjereni na tehnološke promjene, unaprjeđenje inovacija i obrazovanje radne snage, sposobne upravljati novom tehnologijom.

Nova ekonomija znači duboke i korjenite promjene u društvu i ekonomiji, a njezin konačni rezultat je rast životnog standarda ljudi. Koncept Nove ekonomije razvio je brojne mjerne pokazatelje, a među ostalim se pokazalo da on uvelike ovisi i o razvoju ICT sektora, jer je nedovoljna razvijenost tog sektora jedan od razloga nezadovoljavajućih izvoznih i razvojnih performansi neke zemlje. Pandemija COVID-a 19 dodatno je apstrofirala e-poslovanje kao jedini način opstanka na tržištima u uvjetima Nove ekonomije, a digitalna transformacija dobila je novi zamah, ali i nove izazove, kako za vlasnike tvrtki, tako i za projektne timove koji omogućuju implementiranje novih poslovnih procesa.

Je li koncept Nove ekonomije provediv, kakva je provedba digitalne transformacije hrvatskih tvrtki i uloga podatkovnih centara, nosi li nam 5G mreža čipiranje i opasno zračenje ili je to doista dio teorije zavjere, pitanja su, među ostalim, na koja su odgovarali Dejan Dokmanović,  direktor  tvrtke Rittal, Igor Grdić, član Uprave Vertiv Croatia i prof.dr.sc. Slavko Vidović, osnivač InfoDom Grupe.

New Report

Close