‘Veteran’ Agrivi pomogao razvoju aplikacije Agrodox

Autor: Darko Bičak , 10. prosinac 2019. u 16:35
Jan Marinac, direktor tvrtke Intertim koja je razvila aplikaciju Agrodox

Dvije aplikacije će se nadopunjavati, kažu u tvrtki Intertim.

Nakon globalnog uspjeha aplikacije za upravljanje farmama Agrivi, kojom je istoimeni startup iz Kutine osvojio svijet, sada je svjetlo dana ugledao sličan uradak iz Hrvatske.

Naime, zagrebačka Tvrtka Intertim danas će na konferenciji "Digitalna poljoprivreda" na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, predstaviti aplikaciju Agrodox. 

Kako pojašnjava Jan Marinac, direktor Intertima, aplikacija je namijenjena svima koji se bave poljoprivredom, a omogućit će im da besplatno i jednostavno vode sve aktivnosti na svom poljoprivrednom gospodarstvu, posebice vezane za obradu tla i uzgoj poljoprivrednih nasada uz mogućnost postavljanja vremenskih podsjetnika te unosa i financijskog vođenja troškova. 

"Osim praćenja poljoprivrednih aktivnosti, aplikacija će nuditi i ostale alate poput agrometeorološke prognoze, kalkulatora gnojidbi i sjetve te preračunavanja jedinica površine i volumena.

Sadržavati će i zanimljive kvizove kojima će korisnici moći jednostavno saznati svoju trenutnu poziciju i uskladiti svoju poljoprivrednu praksu sa zakonodavnim okvirom i dobrom proizvođačkom praksom, a čime se želi započeti individualna mogućnost jednostavnog savjetovanja", pojasnio je  Marinac.

Dodaje kako će aplikacija također sadržavati informacije poput vijesti iz agro biznisa, obavijesti o novim projektima, inovacijama, nacionalnim i europskim projektima te jednostavne i sažete informacije o načinu uzgoja raznih usjeva, voća i povrća, namijenjene poljoprivrednicima početnicima. 

Iako bi bilo za očekivati da je Agrodox konkurencija Agriviju, naprotiv, radi se o komplementarnom projektu jer će aplikacija sadržavati i cjelokupni program za profesionalne poljoprivredne proizvođače kojima će omogućiti besplatni pristup profesionalnom sustavu za upravljanje farmom (FMS) u suradnji s tvrtkom  Agrivi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close