Velika uloga DataBoxa u svijetu cyber securityja

Autor: Promo , 25. travanj 2024. u 15:19
Foto: Domagoj Kunić

Bilo kako bilo, ulaganje u bilo kakvu IT uslugu, a posebice u Cloud rješenja, više se ne tretira kao trošak za organizacije, nego kao ključni potez za uspješno poslovanje.

DataBox je predvodnik na hrvatskom tržištu kada je riječ o pružanju inovativnih i pouzdanih rješenja za pohranu i upravljanje podacima. Njihov uspjeh leži u spoju digitalne transformacije i svijesti poduzetnika o važnosti zaštite podataka za uspješno poslovanje. Zbog te duboke svijesti o sigurnosti podataka, tvrtka bilježi značajan rast poslovanja posljednjih godina.

Njihov podatkovni centar projektiran je po Tier 3 i Tier 4 standardima, što znači da imaju najviše sigurnosne standarde, a povezani su i na sve telekomunikacijske operatere. Iz svega ovoga proizlaze i tri osnove grane njihovog poslovanja, a to su usluge Data Centra, Cloud rješenja i Telekom. Bilo da želite dizajnirati vlastitu server sobu u njihovim prostorijama, trebate fizički zaštićen kavez, siguran i stabilan internet, Storage-as-a-Service, Backup-as-a-Service, dedicirani server, privatni Cloud Server ili neku od usluga pohrane podataka na Cloudu, vrijedna i marljiva ekipa iz DataBoxa sve će vam omogućiti uz dodatno savjetovanje kako biste zajedno došli do idealnog rješenja za vaše poslovanje.

Pored softvera kao usluge (SaaS) i platformi kao usluge (PaaS), infrastruktura kao usluga (IaaS) je treći glavni oblik usluga u oblaku koji tvrtke biraju. Razlog tome je što je mnogo praktičnije, brže i ekonomičnije unajmiti infrastrukturu od specijalizirane tvrtke i prepustiti joj brigu o upravljanju, sigurnosti i dostupnosti podataka, nego samostalno brinuti o svemu.

“Redundancija, brzina implementacije i razvoja aplikacija, skalabilnost, manji troškovi nabave fizičke opreme i njenog održavanja, sigurnost, bolja iskoristivost resursa zbog pay-as-you-use modela i brži time-to-market, ključne su prednosti IaaS-a. Istovremeno, IaaS korisnicima pruža potpunu kontrolu nad njihovim podacima”, naveo je Filip Olujić, izvršni direktor DataBoxa.

Bilo kako bilo, ulaganje u bilo kakvu IT uslugu, a posebice u Cloud rješenja, više se ne tretira kao trošak za organizacije, nego kao ključni potez za uspješno poslovanje. Velika prednost DataBoxa u odnosu na konkurenciju je njihova susretljivost i suradnja s korisnicima jer sama infrastruktura nije dovoljna za kvalitetno poslovanje. Tu su konstantno nadograđivanje, razvijanje vlastitih znanja i partnerski odnos s korisnicima u kojem se kroz dijalog traže idealna rješenja za optimizaciju poslovanja.

Sve ovo traje već 10 godina, a s obzirom na posebnu posvećenost kvaliteti, vjerujemo kako su ispred DataBoxa brojna uspješna desetljeća.

Komentirajte prvi

Organizator
Powered by
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner

New Report

Close