Uz solarnu stanicu i klupu čekanje autobusa ili prijatelja više neće biti dosadno

Autor: Borivoje Dokler , 08. rujan 2016. u 22:01
Foto: Energo

Velika Gorica i Krapina ugradili opremu koja će građanima olakšati pritup raznim uslugama.

Uspješna poslovna suradnja između hrvatskih gradova i Energomobila nastavljena je realizacijom projekata u gradu Krapini i Velikoj Gorici. Naime, po završenim pregovorima s gradom Krapinom, dvije Easy-T pametne klupe postavljene su na novouređenom gradskom trgu. Tako će sada i stanovnici ovog zagorskog grada moći svoje mobitele ili tablete puniti dok sjede na pametnoj klupi.

“Noću se može uživati u led rasvjeti koju čine dvije led lampe jačine 80W koju sama klupa proizvodi zahvaljujući fotonaponskim panelima i elektro opremi, Geltech akumulatoru 120Ah i MPPT regulatoru jačine 15A. Na samoj klupi se nalaze dvije USB utičnice za punjenje mobitela ili tableta i wireless punjač za mobitele. Sjedalice su bijele boje, a sredina crna zbog sva fotonaponskih panela. Postavljanje klupe je krajnje jednostavno jer je jedino potrebno samo betonirati površinu na koju se postavlja”, ističe direktorica Energomobila Marija Mrvelj te napominje kako i ostatak održavanja nije zahtjevan jer je klupa zbog svog materijala (pocinčani čelik) anti-vandal proizvod.

Povećana sigurnost građana

Otvorenje novouređenog parka ispred zgrade novog komunalnog centra Velikogoričani će također proslaviti postavljanjem urbane opreme. Komunalni centar ima za cilj potpunu modernizaciju sustava koja će građanima olakšati pritup raznim uslugama. U Velikoj Gorici je tako postavljena Energomobilova solarna autobusna stanica Easybus i dvije pametne klupe Easy-L, pa će od sad i Velika Gorica svojim građanima pružiti priliku da pune mobitele i besplatno surfaju dok čekaju autobus ili sjede na klupi. Kao dodatna oprema ugrađena je city light reklama te logo grada Velike Gorice.

Marija Mrvelj napominje da se putem Easybusa može puniti do 16 mobitela ili tableta istovremeno, a duž cijele gornje plohe ugrađeni su solarni paneli. “Unutar stanice se nalazi prostor za ugradnju video nadzora te sigurnosne tipke, što je potrebno zbog mogućih vandala, ili pak zbog samih putnika, dok čekaju javni prijevoz u kasnim noćnim satima. Konstrukcija Easybus stanice također je izvedena tako da je ona anti-vandal proizvod, dok je elektrooprema vrhunskog proizvođača Victron Energy unutar konstrukcije u sigurnosnoj kutiji i ima dugi vijek trajanja, pa ni održavanje stanice nije zahtjevno, kao ni postavljanje.

Sjedalice su obložene fundermax oblogom, a na bočnim stranama se nalazi prostor za interaktivnu reklamu te oslikavanje logo grada po želji”, kaže Marija Mrvelj. Uz Easybus autobusnu solarnu stanicu u Velikoj Gorici su postavljene dvije Easy-L klupe koje imaju četiri USB utičnice za punjenje mobitela, po dvije na svakoj strani sjedalice , a na stražnjoj strani se nalazi city light reklama, idealna za oglašavanje jer je osvjetljena LED rasvjetom. Kako kaže direktorica Energomobila, cijene njihovih proizvoda u usporedbi s cijenama običnih klupa i autobusnih stanica i nisu toliko različite. “ Istina, za Energomobilove proizvode ćete možda morati izdvojiti nešto više, ali dobivate klupe i autobusne stanice na kojima će građani moći puniti mobitele, surfati internetom i pritom štedjeti novac.

Jedinstveni na tržištu

Cijena Easy-L klupe je 17.500 kuna plus PDV, a Easybus solarne autobusne stanice 25.500 kuna plus PDV”, kaže Marija Mrvelj i napominje kako takav oblik autobusne stanice, s takvim urbanim dizajnom i funkcionalnošću još nitko nije proizveo. “Eto mi smo se prvi potrudili izraditi jednu takvu pametnu solarnu autobusnu stanicu koja se pokazala kao pun pogodak jer je zainteresiranost tržišta za njom golem”, zaklučuje Marija Mrvelj.

Uvijek na pravom mjestu za veći promet

U posljednje vrijeme veliku pozornost privlači i Energomobilovo ugostiteljsko radno vozilo. Ono, kao i svi ostali njihovi proizvodi, radi na sunčevu energiju.  Vozilo ima fotonaponske panele ugrađene na krilima koji se automatski dižu prilikom pritiska na gumb te su tako u dobrom položaju da solarne ćelije upijaju sunčevu energiju i pohranjuju u litijsku bateriju koja daje više snage nego obična, klasična baterija.

 Energomobil vozilo ima i svoju kabinu za vozača, mobilno je i vozi do 30km/h, što odgovara svim prilikama u poslu. “S obzirom da je bitno ‘uloviti’ dobro mjesto, to vam daje mogućnost da uvijek budete na pravom mjestu gdje ima gostiju i da povećate promet . Idealno je za plaže, gdje se okuplja mnoštvo turista pa im možete poslužiti tople ili hladne napitke jer vozilo sadrži i spremnik s tekućom vodom i hladnjak, ili pak za koncerte ili neka druga događanja. Možete ući u ugostiteljski posao bez puno ulaganja i velikih troškova  jer je Energomobil vozilo dugotrajna investicija”, smatra Marija Mrvelj, direktorica Energomobila. Konstrukcija vozila je od pocinčanog čelika, a obloge su od Fundermaxa.

Unutar konstrukcije je elektrooprema Victron energyja, te također ima svoju LED rasvjetu. Cijena Energomobil ugostiteljskog pokretnog vozila je 19.900 eura.  “Iako se to čini visokom cijenom, treba uzeti u obzir da ima samo vrhunsku elektroopremu koja ima dugi vijek trajanja te njime zapravo štedite novac jer se Energomobil vozilo pokreće na sunčevu energiju koja se pohranjuje u litijskim baterijama te tako omogućava da Energomobil vozilo radi nesmetano i u večernjim satima. Uskoro izlazimo na tržište i s dva nova pametna solarna proizvoda kojima ćemo obogatiti naš asortiman te se nadamo će i oni zadovoljiti potrebe kupaca. Nedavno su nas kontaktirali iz Njemačke kako žele naše proizvode i na europskom tržištu, a s obzirom da Njemačka jako puno ulaže u obnovljive izvore energije, naši proizvodi im se čine jako interesantni.

Inače, Energomobil  dizajnira i proizvodi po želji kupaca, pa svatko tko ima viziju kako nešto dizajnirati i proizvesti, možete nam se obratiti s punim povjerenjem”, poručuje direktorica Energomobila.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Victron Energy Hrvatska[/url]

Vaš link …

http://www.schrack.hr

New Report

Close