Uspješni kirurzi igraju video igre pred početak operacije

Autor: Poslovni dnevnik , 27. listopad 2014. u 22:01
Igrom do uspjeha/FOTOLIA

Istraživanje pokazuje da kirurzi koji igraju video igre barem tri sata tjedno griješe manje za 37 posto i reagiraju 27 posto brže od ostalih.

Kako bi se pripremili za složene operacije, kirurzi u nekim bolnicama u Floridi se pripremaju i zagrijavaju za posao igrajući video igre.

Najnovija studija koja je provedena u bolnicama navodi da liječnici koji neposredno prije operacije igraju video igre imaju bolje rezultate. Istraživanje je provedeno u Florida Hospital Celebration Health u gradu Kissimmee pokraj Orlanda napravljeno je 300 eksperimentalnih operacija pod bunim okom kirurga Jamesa 'Butch' Rossera. Prije samih laparoskopskih simulacijskih operacija pola kirurga je igralo video igre, dok druga polovica nije, navodi se u tekstu koji je objavio Orlando Sentinel, a prenosi ga hrvatski portal racunalo.com.

Radi se o igrama- klasicima kao što su Super Monkey Ball (Nintendo Wii) ili Super Monkey Ball (GameCube). Polovica od njih, dakle 150 kirurga igralo je video igre otprilike šest minuta. Rezultati istraživanja su pokazali kako su na operacijskim simulatorima doktori 'igrači' postigli bolje rezultate nego kolege koje nisu igrali igrice.Istraživanje je pokazalo da kirurzi koji igraju video igre barem tri sata tjedno griješe manje za 37 posto, imaju bržu reakciju za oko 27 posto i ukupno postižu bolje rezultate za oko 26 posto, stoji u rezultatima studije.Zanimljivo je kako je prva ovakva studija objavljena 2003. godine, a Rosser od tada zagovara slobodno igranje video igara u bolnicama.

U nastavku se tekst obračunava s predrasudom da agresivne, pucačke i krvave video igre potiču nasilno ponašanje. "Takvo što do danas još nije  dokazano. Čak bi suprotni efekt bio puno logičniji, a to je da upravo pucačine mogu smanjiti agresivno ponašanje djece jer se ispucaju u video igrama. Nešto je slično i s vozačima u auto utrkama, oni ne divljaju po cestama jer se ispušu na utrkama. Uglavnom divljaju oni koji imaju loše  automobile i mladi vozači s prejakim automobilima", navodi se u tekstu.  

Komentirajte prvi

New Report

Close