Uskoro stiže prvi telefon s nevidljivom selfie kamerom

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2020. u 12:10
FOTO: Pixabay

Očekuje nas vrlo zanimljiv Xiaomi pametni telefon s inovativnom selfie kamerom – a koji bi se na tržištu trebao pojaviti početkom sljedeće godine.

U Xiaomiju su vrlo blizu naprednog rješenja za selfie kameru – koja će vjerojatno postati standard na budućim pametnim telefonima. Posljednjih smo godina vidjeli razna rješenja po pitanju selfie kamera – razne oblike na rubu zaslona, kamere unutar zaslona, pa sve do kamera koje se uvlače u kućište telefona. No, ovog će puta proizvođači napraviti jedan korak više – te će predstaviti selfie kamere koje će biti sakrivene ispod zaslona. Među prvima bi prema trenutnim najavama takvu kameru trebala predstaviti i kompanija Xiaomi, piše PC Chip.

Inovativna Xiaomi kamera nalazit će se ispod panela zaslona te će u pripravnosti čekati želju korisnika za fotografiranjem i snimanjem videa. Za to vrijeme zaslon iznad kamere će aktivno prikazivati sliku, odnosno piksele koji se nalaze na panelu. Prema prvim najavama gustoća piksela iznad kamere bi trebala biti jednaka kao i na ostatku zaslona, jedino bi RBG elementi trebali biti nešto smanjeni. Također, Xiaomi će doraditi softver kamere kako bi kvalitete slike bila na istoj razini kao i bez aktivnog zaslona preko kamere. U svakom slučaju, očekuje nas vrlo zanimljiv Xiaomi pametni telefon s inovativnom selfie kamerom – a koji bi se na tržištu trebao pojaviti početkom sljedeće godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close