Uskoro gotov prvi hrvatski električni bolid

Autor: Marta Duić , 13. lipanj 2019. u 14:24
Studenti FSB-a već su kreirali nekoliko trkaćih vozila

Studenti više zagrebačkih fakulteta i tvrtka GlobalLogic udružili snage.

Tvrtka GlobalLogic Hrvatska i FSB Racing team intenzivirali su suradnju na konstrukciji prvog hrvatskog električnog bolida za međunarodna natjecanja, koja je planirana za drugu polovicu godine.

S obzirom na to da GlobalLogic Hrvatska ima bogato međunarodno iskustvo u razvoju softvera za svjetski poznate brendove u automobilskoj industriji, pružat će timu studenata savjetodavnu podršku vezano uz dizajn sofvera i za otklanjanje postojećih nedostataka.

Timu studenata koji radi na izradi prvog hrvatskog električnog bolida dodatno će pomoći i iskustvo GlobalLogica koji razvija softverske komponente za buduće platfome električnih vozila.

Inače, FSB Racing Team je interdisciplinarni projekt studenata više fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji se odvija i financira uz podršku Fakulteta strojarstva i brodogradnje i domaćih privatnih tvrtki.

Glavni cilj ovog projekta projekta je stvaranje novih generacija mladih inženjera s praktičnim iskustvima, organizacijskim i menadžerskim znanjem te razumijevanjem o funkcioniranju tima, hijerarhije i općenito poslovnog okruženja.

FSB Racing team je u završnoj fazi konstrukcije bolida te će uskoro krenuti s testnim vožnjama za natjecanja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close