Uskladili veliku banku na Malti s PSD2

Autor: Bernard Ivezić , 03. lipanj 2019. u 22:00
Igor Gržalja, čelnik Assecoa Hrvatska/T. M./PIXSELL

U srijedu se održava ‘Digital Touchpoint’.

Asseco SEE, tvrtka s najvećim fintech potencijalom u Hrvatskoj, u pripremama za nadolazeći PSD2, objavila je da je uskladila MeDirect, jednu od vodećih štednih i investicijskih banaka na Malti, s tom regulativom.

Usto se s autentifikacijskim rješenjima razvijenim u Hrvatskoj probila u Italiju i Nigeriju. Iva Prižmić, PR i marketing menadžerica Asseca SEE kaže da su s 56 klijenata u Hrvatskoj i njih 68 u inozemstvu snažno orijentirani na globalno širenje poslovanja.

"S Paytenom razvijamo rješenja koja i bankama u Hrvatskoj odgovaraju na pitanja o tome kako izgleda život poslije uvođenja PSD2 regulative, kao i s instant paymentom", kaže Prižmić. 

Dodaje da u srijedu u Zagrebu organiziraju konferenciju Digital Touchpoint gdje će s partnerima predstaviti napredna digitalna rješenja za poslovanje u bankarskom, payment i uslužnom sektoru. Među inima, partner će im biti i hrvatski Microblink.

Prižmić dodaje da je PSD2 rješenje isporučeno na Malti omogućilo banci da podrži veći broj poslovnica te da se zaboravlja da ta regulativa nije samo obveza, već i prilika. Intel je nedavno, a s tim se slažu i u Assecu, procijenio da će banke ubuduće postati transformacijske platforme ili lifestyle kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close