Umag postavio Easytab solarne klupe koje će uskoro biti predstavljene i u Torontu

Autor: Borivoje Dokler , 11. kolovoz 2016. u 22:00
Easytab klupa ima nadstrešnicu ili takozvano veliko sjenilo na čijoj su gornjoj strani integrirani solarni paneli velikog kapaciteta

U parku Humagun na Novoj obali postavljene su solarne klupe koje podržavaju rad četiri računala i osam mobitela, a cijena svake je 37.000 kuna plus PDV.

Grad Umag kontinuirano i dosljedno promiče 'zeleni' način življenja i razmišljanja. Tako je ovaj istarski grad, osim po bogatoj turističkoj ponudi, poznat i po brojnim Eko akcijama i projektima očuvanja okoliša i energetske učinkovitosti. Umag je pokrenuo i nabavu solarnih proizvoda u sklopu koje su u parku Humagun na Novoj obali postavljene i dvije solarne klupe Easytab domaćeg proizvođača Energomobil. "Sada se i Umag može pohvaliti takozvanim pametnim klupama", zadovoljno je istaknuo umaški gradonačelik Vili Bassanese te napomenuo kako će klupe osigurati autonomni, besplatni, cjelodnevni pristup električnoj energiji za punjenje komunikacijskih uređaja.

"Time ćemo dodatno podići razinu turističke usluge i poboljšati informiranost turista i sugrađana, te u konačnici, povećati i razinu svijesti kod korištenja obnovljivih izvora energije", kazao je gradonačelnik Umaga. Easytab klupa ima nadstrešnicu ili takozvano veliko sjenilo na čijoj su gornjoj strani integrirani solarni paneli velikog kapaciteta. Klupa podržava rad četiri računala i osam mobitela, a opremljena je profesionalnom opremom renomiranog proizvođača Victron Energy. Elektro opremu unutar konstrukcije čini 1 MPPT regulator 70A , pretvarač 12V-230V čisti sinus i GEL Akumulator 220Ah.  "Easytab klupa ima šest sjedećih mjesta i FunderMax podloge.

Idealna je za parkove, odmorišta, kampove i marine jer je oko samog konstrukcijog stupa smješten stol pa dok sjedite i punite mobitele, možete odmarati u društvu i uživati u omiljenom piću, ili pak umreženi preko laptopa igrati u timu svoju omiljenu igricu, s obzirom da Easytab ima i WiFi hotspot kao opciju. Easytab klupa je zaista jedinstvenog dizajna te kao takva još nije osmišljena nigdje osim kod nas u Energomobilu, pa je njezina cijena od 37.500 kuna plus PDV neznatna ako samo ubrojimo sve mogućnosti, prednosti i funkcije koje nudi, a i sama konstrukcija koja je od pocinčanog čelika kao anti-vandal proizvod", ističe direktorica Energomobila Marija Mrvelj.

Osim u Umagu, prednosti Energomobilovih proizvoda prepoznali su i na otoku Krku. Eco kamp Glavotok na svom je ulazu ugradio pametnu klupu Easybench koja ima četiri USB utičnice za punjenje mobitela ili laptopa, a nudi i mogućnost bežičnog punjenja mobitela. Tvrtka Glavotok je oduvijek posebnu pažnju pridavala podizanju razine kvalitete i očuvanju prirode kao najvažnijeg resursa kojim raspolaže. Poslovanje sustava prati sustav upravljanja kvalitetom norma ISO 9001 i Ecocamping menadžment certifikat, a plažu kampa već sedmu godinu zaredom krasi Plava zastava. Restoran u sklopu kampa nagrađen je od Turističke zajednice Kvarnera oznakom Kvarner food i Dog friendly.

"Suradnjom s nama, Glavotok je upotpunio svoj projekt očuvanja prirode i podizanja razine kvalitete.  Nabavom pametne solarne klupe Easybench čija je cijena svega 9500 kuna plus PDV, dobili su klupu koja nije isključivo namijenjena za sjedenje i odmaranje, već nudi mogućnost punjenja mobitela, spajanja na internet pomoću opcije WiFi hotspot te LED rasvjetu koja se pali noću", ističe direkrorica Energomobila te ističe kako potražnja za njihovim proizvodima raste pa tako uskoro kreće isporuka solarnih autobusnih stanica i solarnih klupa gradu Velika Gorica.

"Završeni su i pregovori sa kanadskim distributerom te Easytab klupe kreću početkom rujna ove godine u Toronto, pa se kod nas u Energomobilu radi punim jedrima, kako na proizvodnji tako i na marketingu. Pokazatelji na tržištu obnovljivih izvora energije ukazali su na potrebu proširenja ovom djelatnošću. Tako i mi nastojimo usavršiti naš rad i tragamo za novim rješenjima koja bi pridonijela većoj energetskoj učinkovitosti. Pored naših već postojećih pametnih solarnih proizvoda, radimo na istraživanju i dizajnu novih koji bi se savršeno uklapali u moderne i stare gradske jezgre te tako pomogli učiniti svaki grad – zelenim gradom", zaključuje Marija Mrvelj.

Komentirajte prvi

New Report

Close