Ultimativni vodič trikova za WhatsApp: Riješite se najiritantnijih postavki

Autor: Poslovni.hr , 03. svibanj 2019. u 09:08
Foto: Soeren Stache/DPA/PIXSELL

Donosimo vam nekoliko trikova kako postaviti svoj WhatsApp, s postavkama koje želite, koje vam ne opterećuju mobitel više nego je to nužno.

Namjestite postavke privatnosti

Otvorite Settings, pa Account i zatim Privacy kako biste dobili pristup postavkama privatnosti. Po početnim postavkama doslovno svi mogu vidjeti kad ste pogledali zadnju poruku, status i fotografiju koju ste stavili kao profilnu. Sve to, i još ponešto, možete promijeniti upravo ovdje, piše tportal

Zaustavite spremanje slika na vaš pametni telefon

Kako biste zaustavili WhatsApp od skidanja slika na uređaj, morat ćete napraviti ovo: na iOS-u otiđite u Settings > Privacy > Photos i tamo maknite WhatsApp. Na Androidu upalite file manager poput ES File Explorera i otiđite na sdcard/WhatsApp/Media i tapnite na New u svakoj mapi koju ne želite dijeliti te nakon toga stvorite datoteku imena .nomedia.

Kamo s podacima?

Korisnici iPhonea mogu otići u u Settings > Data and Storage Usage te tamo podesiti način na koji pohranjuju podatke. Odaberite Wi-Fi ako ne želite trošiti tijekom izbivanja iz kuće ili jednostavno odaberite stavku za automatski download i prebacite ga na nikad. Ako ste vlasnik Androida, postavka se nalazi pod Settings > Data Usage.

Provjerite koliko vaš Whatsapp troši

Otvorite opcije korištenja mreže u WhatsAppu odlaskom na Settings>Data and Storage Usage>Network Usage. Tamo ćete dobiti puni pregled potrošnje megabajta.

Postanite diskretniji

Ako ne želite da vaši kontakti vide kada ste zadnju put viđeni, posegnite za postavkama. Opcija je smještena u izborniku za privatnost pod stavkom 'last seen'. Tamo možete birati hoćete li se skrivati od svih ili samo određenih kontakata.

Napravite sigurnosnu kopiju (backup) poruka na WhatsAppu

Želite li sačuvati sve poruke koje ste poslali i primili, otvorite Settings pa Chats i zatim Chat Backup. Kucnite na Back Up Now. Ako koristite iOS, sigurnosna kopija bit će izrađena pri vašem korisničkom računu na iCloudu, a ako ste na Androidu naći ćete ju na Google Driveu vezanom uz vaš korisnički račun. Na raspolaganju je i opcija Auto Backup koja automatski izrađuje sigurnosne kopije (backup) na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj bazi, piše tportal.

Komentirajte prvi

New Report

Close