Smart Industry
Smart Industry

Ulaganje u digitalizaciju vratilo se kroz tri godine

O kolokaciji servera Ministarstva poljoprivrede u A1 govorili su Boris Korbar iz IT-a Ministarstva poljoprivrede i Damir…
Poslovni dnevnik
11. listopad 2022. u 22:00
Definirati što vlasnik točno želi najveći je izazov digitalizacije u tvrtkama, kaže predsjednik Uprave Ascalia Marin Bek/J. Galoić/PIXSELL

O praktičnim primjenama pametne industrije u praksi su na konferenciji Smart industry 2022 govorili predstavnici tvrtki i institucija.

O kolokaciji servera Ministarstva poljoprivrede u A1 govorili su Boris Korbar iz IT-a Ministarstva poljoprivrede i Damir Bujan iz A1. Bujan pojašnjava da seljenje servera u specijalizirane podatkovne tvrtke ima niz sigurnosnih i financijskih benefita za korisnike.

Korbar naglašava da je održavanje podatkovnog centra projekt koji moraju raditi profesionalci jer se u protivnom gubi puno vremena i novca. O praktičnom primjeru implementacije digitalizacije tvornice govorio je Marin Bek, predsjednik Uprave Ascalia.

Kao najveći izazov digitalizaciji konkretne tvrtke navodi definiranje što vlasnik točno želi, jer sve ostalo su samo tehnički i financijski detalji koji se kroz segmente implementiraju.

Rok Koren iz Siemensa je predstavio digitalizaciju u slovenskoj tvrtki Štore Steel koja je u projekt krenula zbog povećanja svoje produktivnosti.

Projekt digitalizacije je koštao 300.000 eura, a isplatit će se za manje od tri godine. O digitalnoj transformaciji nabave su govorili konzultanti Deloittea Igor Vitas i Samra Karamehić.

Istaknuto je da su prioritetne komponentne procesa nabave u poduzećima vrlo različite te se za svaki pojedinačni subjekt mora napraviti analiza prioriteta cjelokupnog poslovnog sustava te naći najbolji modeli i alati.

New Report

Close