U tri dana do 10.000 USD recikliranim hardverom

Autor: Bernard Ivezić , 29. prosinac 2019. u 22:00
Novi reciklirani proizvod može se koristiti kao e-okvir za slike, e-čitač...

Uspjeh projekta osječke E-radionice.

Novi hrvatski proizvod koji svakome omogućuje da izradi vlastitu verziju Amazonovog Kindlea, Inkplate 6, u tri dana na Crowd Supplyju prikupio je traženih 10.000 dolara.

Kampanja, koju je organizirala osječka Do-It-Yourself zajednica E-Radionica, iza koje stoji tamošnja tvrtka Tavu,  traje još 39 dana i trenutačno je (petak 27. 12. popodne) preko nje 107 ljudi doniralo 12.375 dolara za Inkplate 6.  Za E-Radionicu to je druga uspješna kampanja grupnog financiranja na specijaliziranoj platformi za DIY projekte Crowd Supplyju te najbolja, kako u brzini prikupljanja sredstava tako i po iznosu.

Inkplate 6 je reciklirani e-ink ekran kakav koristi Amazon Kindle, koji je E-Radionica doradila da bi se na njega mogao bilo tko spojiti i onda ga upotrijebiti za neku novu namjenu. Riječ je o ekranu veličine 6 inča, koji podržava rezoluciju od 800×600 piksela. Sam ekran, za razliku od postojećih ekrana na mobitelima, pruža veći kontrast, lakše je s njega čitati, a i samim time što je riječ o tehnologiji koja imitira papir, e-inku, troši iznimno malo energije zbog čega je popularan u IoT zajednici.

Novi proizvod podržava Wi-Fi, Bluetooth, USB i prijenos podataka preko MicroSD kartice. I sve je to odmah dostupno u novom domaćem proizvodu koji se jednostavno prilagođava kroz programiranje u Arduinu, otvorenoj softverskoj platformi koja omogućuje otvoreni razvoj novih hardverskih proizvoda. E-Radionica navodi da se njihov novi, reciklirani hardverski proizvod, može koristiti kao e-okvir za slike, vlastitu verziju e-čitača knjiga, ekran za druge DIY projekte koji daje dobru sliku a troši malo energije, zatim e-papirnati raspored ili pak e-papirnati alat za praćenje i slanje informacija na društvene medije. 

Tvrtka Tavu izgradila je u osam godina oko E-Radionice živu IoT DIY zajednicu koja promovira DIY projekte i razvija domaće Arduino proizvode. Razvili su CROduino Basic pločicu, otvorenog koda, tj. može se slobodno prilagođavati. U travnju su krenuli s grupnim financiranjem i prikupili 6466 dolara za svoj LED display.

Komentirajte prvi

New Report

Close