Prošlu godinu završili s 47 milijuna kuna konsolidiranog prihoda, najavili i nova zapošljavanja

Autor: Josipa Ban , 25. lipanj 2022. u 09:20
Barrage je 2021. godinu završio s 47 milijuna kuna prihoda i osam milijuna kuna dobiti/PD

Osječka softverska tvrtka otvara još jedan ured, a 2022. žele završiti s ukupno 150 zaposlenih.

Softverska kompanija Barrage, osnovana prije tek šest godina, do rujna bi uz ured u Osijeku, trebala otvoriti i ured u Našicama.

Kompanija koja od osnivanja raste i po prihodima i po broju zaposlenih (2016. su krenuli s pet milijuna kuna prihoda da bi 2021. završili s 47 milijuna kuna konsolidiranog prihoda i 8 milijuna dobiti), na otvaranje ureda u malom slavonskom gradu od svega 14 tisuća stanovnika odlučila se jer su uočili da je to grad u kojem ima talenata koji su im potrebni.

Planovi u Našicama
“Kroz Hrvatsku udrugu Linux korisnika (HULK), koja ima dugu tradiciju, pokazali su zanimanje za softver te smo procijenili da niti jedno drugo mjesto u okolici nema potencijal koji nama treba”, objašnjava Luka Strišković, direktor pravnih poslova i ljudskih resursa Barraga.

Zaposleno je već šestero inženjera, a do kraja bi ih godine trebalo raditi ukupno desetero. Uskoro bi trebali završiti i radove na uređenju prostora, no s useljenjem inženjera koji trenutno rade od kuće pričekat će kraj ljeta, odnosno rujan.

Dokaz rasta kompanije koja se bavi širokim spektrom softverskih djelatnosti, a po čemu su specifični na domaćem tržištu; jer se bave razvoje softverskih sustava po mjeri korisnika, razvojem podatkovnih centara te digitalnih proizvoda, je činjenica da do kraja ove godine planiraju broj zaposlenih s trenutnih 108 povećati na 150.

Povećanje broja radnika ne treba čuditi uzme li se u obzir broj projekata na kojima rade i razvijaju ih u Barrageu, kompaniji koja 99 posto prihoda ostvaruje na stranim tržištima.

Jedan od projekata je razvoj digitalnog proizvoda Travelspota za upravljanje poslovnim putovanjima. Drugi je Roango, platforma specijalizirana za zapošljavanje stručnjaka u ICT sektoru. Obje ove platforme nastale su u vrijeme koronakrize i zatvaranja, i to kao odgovor na probleme s kojima su sami bili suočeni.

Pa iako predviđaju da će ovogodišnji poslovni rezultati Barragea biti bolji od prošlogodišnjih, na 2023. godinu gledaju s oprezom.

Neizvjesna 2023.
“Moramo biti umjereno optimistični jer se trenutna faza financijskog planiranja više svodi na proročanstva nego na stabilno planiranje. Gledajući svjetsku ekonomiju definitivno je da su teška vremena pred nama”, ističe direktor pravnih poslova i ljudskih resursa kompanije čija je filozofija da zdravi lokalpatriotizam može rezultirati nečim velikim.

“Vjerujemo da se u Slavoniji može napraviti puno. U mnogim područjima, poput industrije i poljoprivrede Slavonija kašlje već godinama. Mi smo spremni to promijeniti tako da omogućimo ljudima da se ovdje zaposle i da ne moraju odseliti”, kaže Strišković. Ured u Našicama prvi je korak prema tome.

Komentirajte prvi

New Report

Close